HR EN

Video & audio

02
ožujka

Dobro jutro Hrvatska

Zastupnik i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, ekskluzivno je predstavio priručnik o štednji vode u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
26
veljače

Politički napor EU da spriječi loš razvoj događaja

Šef Europske komisije Jean Claude Juncker ovih dana obilazi države JI Europe kako bi im objasnio strategiju proširenja. Hoće li ta nova strategija EU-a potaknuti države na promjene i riješavanje bilateralnih pitanja ili će pojačati otpor prema članstvu u Uniji, kakva je uloga Hrvatske u tom procesu te kako su se zemlje zapadnog Balkana ponovno našle u središtu borbe za utjecaj velikih sila, bile su teme emisije "U mreži prvog" u kojoj je sudjelovao zastupnik Tonino Picula.
25
siječnja

Srbija i Kosovo nakon ubojstva Ivanovića

U emisiji Dossier Europa tema su bili odnosi između Srbije i Kosova - kada će biti nastavljeni tehnički pregovori između Prištine i Beograda, priznavanje Kosova kao jedan od uvjeta za ulazak Srbije u EU i uloga EU u cijelom procesu - u raspravi je sudjelovao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.
09
siječnja

Tema dana: hrvatsko-slovenski granični spor

Zastupnik Tonino Picula javio se uživo za Temu dana iz Bruxellesa o hrvatsko-slovenskom graničnom sporu.
04
siječnja

Dossier Europa

Što očekuje europsku politiku u 2018. i koji su najveći izazovi na koje bi rješenja trebale ponuditi europske institucije, zastupnik Tonino Picula govorio je u emisiji Dossier Europa na Hrvatskom radiju.
17
studenog

U mreži Prvog - jačanje obrambene suradnje

Dvadeset i tri zemlje članice EU potpisale su u Bruxellesu dokument o namjeri jačanja obrambene suradnje. Znači li to stvaranje zajedničke europske obrane i stvaranje europske vojske? Što to znači za Hrvatsku, a što za EU i međunarodne odnose - bila je to tema emisije na Hrvatskom radiju u kojoj je sudjelovao zastupnik Tonino Picula.
26
listopada

Spremnost za Schengen

Za mjesec dana u Hrvatsku stižu europski stručnjaci koji će procjenjivati spremnost za Schengen. Jesu li uklonjeni nedostaci na koje se ranije upozoravalo, hoće li, zbog straha od terorizma, način na koji je Schengen funkcionirao prije desetak godina prestati postojati, bila je tema emisije "Dossier Europa" u kojoj je sudjelovao eurozastupnik Tonino Picula.
24
listopada

Nulta tolerancija na zlostavljanje žena u EP

Javna osuda i ozbiljne političke i kaznene posljedice prvi su korak u rješavanju problema seksualnog uznemiravanja - komentirali su hrvatski eurozastupnici optužbe asistentica iz Europskog parlamentu.
23
listopada

Raskorak BiH između ambicija i stvarnog napretka na putu u EU

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, izjavio je da BiH trenutačno ima najveći raskorak između iskazanih ambicija za članstvom u EU i stvarnog napretka na tom putu u javljanju za Studio 4.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.