HR EN

Video & audio

08
studenog

Lex Agrokor mora dobiti pravni i politički epilog

Stvaranjem Lexa Agrokor, Vlada RH omogućila je da jedne ortake u Agrokoru naslijede drugi, istaknuo je Tonino Picula u gostovanju na N1 televiziji
26
listopada

Hrvatskim otocima trebaju energetska neovisnost i bolja povezanost

Hrvatski otoci nisu dovoljno dobro povezani ni s kopnom ni međusobno i potrebna im je pomoć središnje države i EU kako bi postali energetski neovisni i podigli javne usluge na razinu koja bi omogućila otočanima da ne sele na kopno
26
listopada

Velike alokacije EU sredstava Hrvatska mora iskoristiti

Gostujući u emisiji Dossier Europa Prvog programa Hrvatskog radija, Tonino Picula je istaknuo nužnost da Hrvatska podigne apsorpcijske kapacitete za EU fondove
24
listopada

Picula: Nakon brexita nema pobjednika

Neizvjesni pregovori o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, kao i izvjesni gubici za obje strane nakon brexita bili su tema gostovanja Tonina Picule u emisiji Global HRT-a
10
rujna

Reakcija na Vučićev govor na Kosovu

O odnosima Srbije i Kosova i porukama nakon posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Kosovu, zastupnik Tonino Picula govorio je u emisiji U mreži prvog Hrvatskog radija.
03
srpnja

Duboka politička kriza pod velom migrantske krize

Zastupnik Tonino Picula gostovao je s kolegicom Dubravkom Šuicom u Temi dana, nakon što su njemački partneri u Vladi CDU i CSU postigli kompromisno rješenje oko migranata. Kako će se njemački dogovor odraziti na druge zemlje koje će eventualno morati prihvatiti migrante koji su se na njihovom tlu prvi put registrirali u EU, komentirao je uživo iz Europskog parlamenta.
27
lipnja

Pet godina Hrvatske u Europskoj uniji

Zastupnik Tonino Picula U mreži Prvog analizira prvih 5 godina članstva naše zemlje u Europskoj uniji. Što je Hrvatska sve uspjela ostvariti kao punopravna članica? Jesmo li iskoristili brojne prilike? Koje su prednosti, a koji su nedostaci članstva EU i s kojim se sve izazovima Hrvatska mora nositi.
02
ožujka

Dobro jutro Hrvatska

Zastupnik i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, ekskluzivno je predstavio priručnik o štednji vode u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
26
veljače

Politički napor EU da spriječi loš razvoj događaja

Šef Europske komisije Jean Claude Juncker ovih dana obilazi države JI Europe kako bi im objasnio strategiju proširenja. Hoće li ta nova strategija EU-a potaknuti države na promjene i riješavanje bilateralnih pitanja ili će pojačati otpor prema članstvu u Uniji, kakva je uloga Hrvatske u tom procesu te kako su se zemlje zapadnog Balkana ponovno našle u središtu borbe za utjecaj velikih sila, bile su teme emisije "U mreži prvog" u kojoj je sudjelovao zastupnik Tonino Picula.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.