HR EN

Video & audio

17
srpnja

Ruši li se vladavina prava u EU?

U jutarnjoj mozaičnoj emisiji na Prvom programu Hrvatskoga radija, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula gostovao je zajedno s prof. Anđelkom Milardovićem s Instituta za europske i globalizacijske studije, Ivanom Novoselom iz Kuće ljudskih prava i Srećkom Matićem s HRT-a. Razgovarali su o "zločestoj djeci" Europske unije, Poljskoj i Mađarskoj, odnosno o tome što se trenutno događa i što Bruxelles može poduzeti kada neka od zemalja članica krši pravila.
29
lipnja

Picula o arbitraži za Dnevnik Nove tv

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, za Dnevnik Nove TV je komentirao presudu Arbitražnog suda, kao i razloge zbog kojih je baš Njemačka uputila poruku koja ne ide na ruku službenom Zagrebu.
28
lipnja

Picula o Schengenu (video)

Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u raspravi Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta o Schengenskom informacijskom sustavu i podsjetio na svoje važne amandmane.
23
lipnja

Europska obrambena unija - video konferencije

Sigurnosna situacija u Europi posljednjih se godina pogrošala i suočeni smo sa sve većim brojem prijetnji i izazova. Stoga je zastupnik Tonino Picula okupio domaće i strane stručnjake iz područja sigurnosti te političke predstavnike EU-a, NATO-a te ministre obrane BiH, Crne Gore i Hrvatske na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku.
12
travnja

Picula o Schengenu za RTL danas

Zastupnik Picula govorio je za RTL danas o reviziji Schengena i gužvama na granicama.
05
travnja

Imam problem - emisija

Otocima se može pomoći preko institucija, ali postoje i načini da se iskoriste dobre prakse koje već sada ostoje na otocima, poručio je zastupnik Tonino Picula u emisiji "Imam problem" za HRT.
30
siječnja

Izvješće o napretku BiH za 2016. godinu

Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta raspravljao je o izvješćima o napretku zemalja zapadnog Balkana. Šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, zastupnik Picula podupire Bosnu i Hercegovinu na njezinom putu u EU, ali ističe da su za napredak potrebne reforme.
19
siječnja

Dossier Europa

Zastupnici Europskog parlamenta Tonino Picula, Ivana Maletić i Željana Zovko gostovali su u emisiji "Dossier Europa" na Prvom programu Hrvatskog radija. Razgovarali su o izboru predsjednika Europskog parlamenta, glavnim izazovima za EU u 2017. te odnosima sa susjedima.
17
siječnja

Tema dana - javljanje iz Strasbourga

Dok su izbori za novog predsjednika Europskog parlamenta ulazili u završni, četvrti krug, hrvatski europarlamentarci Tonino Picula i Ivana Maletić iz Strasbourga su komentirali dugoočekivani govor britanske premijerke Therese May u kojem je naznačila glavne smjernice politike izlaska njezine zemlje iz Europske unije te procesa pred kojim se EU nalazi prvi put u svojoj povijesti.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.