HR EN

Video & audio

10
rujna

Reakcija na Vučićev govor na Kosovu

O odnosima Srbije i Kosova i porukama nakon posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Kosovu, zastupnik Tonino Picula govorio je u emisiji U mreži prvog Hrvatskog radija.
03
srpnja

Duboka politička kriza pod velom migrantske krize

Zastupnik Tonino Picula gostovao je s kolegicom Dubravkom Šuicom u Temi dana, nakon što su njemački partneri u Vladi CDU i CSU postigli kompromisno rješenje oko migranata. Kako će se njemački dogovor odraziti na druge zemlje koje će eventualno morati prihvatiti migrante koji su se na njihovom tlu prvi put registrirali u EU, komentirao je uživo iz Europskog parlamenta.
27
lipnja

Pet godina Hrvatske u Europskoj uniji

Zastupnik Tonino Picula U mreži Prvog analizira prvih 5 godina članstva naše zemlje u Europskoj uniji. Što je Hrvatska sve uspjela ostvariti kao punopravna članica? Jesmo li iskoristili brojne prilike? Koje su prednosti, a koji su nedostaci članstva EU i s kojim se sve izazovima Hrvatska mora nositi.
02
ožujka

Dobro jutro Hrvatska

Zastupnik i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, ekskluzivno je predstavio priručnik o štednji vode u emisiji Dobro jutro Hrvatska.
26
veljače

Politički napor EU da spriječi loš razvoj događaja

Šef Europske komisije Jean Claude Juncker ovih dana obilazi države JI Europe kako bi im objasnio strategiju proširenja. Hoće li ta nova strategija EU-a potaknuti države na promjene i riješavanje bilateralnih pitanja ili će pojačati otpor prema članstvu u Uniji, kakva je uloga Hrvatske u tom procesu te kako su se zemlje zapadnog Balkana ponovno našle u središtu borbe za utjecaj velikih sila, bile su teme emisije "U mreži prvog" u kojoj je sudjelovao zastupnik Tonino Picula.
25
siječnja

Srbija i Kosovo nakon ubojstva Ivanovića

U emisiji Dossier Europa tema su bili odnosi između Srbije i Kosova - kada će biti nastavljeni tehnički pregovori između Prištine i Beograda, priznavanje Kosova kao jedan od uvjeta za ulazak Srbije u EU i uloga EU u cijelom procesu - u raspravi je sudjelovao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.
09
siječnja

Tema dana: hrvatsko-slovenski granični spor

Zastupnik Tonino Picula javio se uživo za Temu dana iz Bruxellesa o hrvatsko-slovenskom graničnom sporu.
04
siječnja

Dossier Europa

Što očekuje europsku politiku u 2018. i koji su najveći izazovi na koje bi rješenja trebale ponuditi europske institucije, zastupnik Tonino Picula govorio je u emisiji Dossier Europa na Hrvatskom radiju.
17
studenog

U mreži Prvog - jačanje obrambene suradnje

Dvadeset i tri zemlje članice EU potpisale su u Bruxellesu dokument o namjeri jačanja obrambene suradnje. Znači li to stvaranje zajedničke europske obrane i stvaranje europske vojske? Što to znači za Hrvatsku, a što za EU i međunarodne odnose - bila je to tema emisije na Hrvatskom radiju u kojoj je sudjelovao zastupnik Tonino Picula.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.