HR EN

Odbori / Međuskupina

09
srpnja

Picula koordinator S&D za vanjsku politiku u EP

Hrvatski zastupnik Tonino Picula izabran je za koordinatora grupe Socijalista i demokrata (S&D) u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET).
17
lipnja

Otoci EU predvodnici energetske tranzicije

Zastupnik Tonino Picula govorio je na konferenciji "EU otoci kao predvodnici energetske tranzicije i dekarbonizacije otoka", održanoj danas u Bruxellesu.
10
travnja

Otoci su postali trajni dio politika EU

Završnom konferencijom u Bruxellesu u utorak je zaključen rad Međuskupine za mora, rijeke, otoke i obalna područja
19
prosinca

Kriza u Siriji mora biti riješena političkim dogovorom

Delegacija Pododbora Europskog parlamenta za sigurnost i obranu, kojoj je na čelu bio hrvatski zastupnik Tonino Picula boravila je od 17. do 19. prosinca 2018. u Turskoj, gdje su posjetili grad Gaziantep kod tursko-sirijske granice i Ankaru.
29
kolovoza

Potpora Makedoniji na putu prema EU

Na prvoj sjednici Odbora za vanjske poslove nakon ljetne stanke, Europski parlament raspravljao je s makedonskim ministrom vanjskih poslova Nikolom Dimitrovim o napretku Makedonije prema EU te o izvješću Europske komisije o napretku BiH.
06
travnja

Zastupnik Picula u radnom posjetu Sarajevu

Kao član delegacije Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula išao je u trodnevni radni posjet Sarajevu.
18
siječnja

Zajednički odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Kosovo

Zastupnik Tonino Picula, kao šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, predsjedao je sastankom Zajedničkog parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Kosova, u Strasbourgu.
21
prosinca

AFET/SEDE misija u Niger

Kao član Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula posjetio je Niger, drugu na ljestvici najsiromašnijih zemalja na svijetu.
10
listopada

Picula s premijerkom Srbije u Bruxellesu

Zastupnik Tonino Picula pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić kako Vlada misli odgovoriti na neraspoloženje srpske javnosti spram ulaska Srbije u Europsku uniju, na sjednici Odbora za vanjske poslove u Bruxellesu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.