HR EN

Odbori / Međuskupina

11
travnja

Hrvatski poduzetnici dobili zasluženo

Odbor za vanjsku politiku Europskog parlamenta danas je u Bruxellesu glasovao o preporuci nacrta odluke Vijeća o sklapanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između EU i njihovih država članica s jedne i Bosne i Hercegovine s druge strane, te je uzeo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji sa 57 glasova za, 1 protiv i 1 suzdržanim.
08
ožujka

Otočna rješenja za kontinentalne probleme

Potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta za otoke zastupnik Tonino Picula, podržao je danas izvješće Stefana Mallie „Otoci u EU – od strukturnih hendikepa do inkluzivnog područja“, o kojem se glasovalo na sastanku Europskog ekonomskog i socijalnog odbora u Bruxellesu.
09
siječnja

Rješavanje bilateralnih pitanja sa susjedima važno je za napredak Srbije prema EU

Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) danas je raspravljao o Izvješću Europske komisije o napretku Srbije kao i o Izvješću EK o napretku Kosova u 2016. godini. Predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, zastupnik Tonino Picula, u svom govoru je naglasio kako je i konstruktivno rješavanje preostalih bilateralnih pitanja Srbije sa susjedima od velike važnosti za njezino napredovanje na putu prema EU.
07
prosinca

Picula u radnom posjetu BiH i Makedoniji

Šef Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, zastupnik Tonino Picula sudjeluje danas na okruglom stolu i raspravi „Nakon 2016. - nove perspektive za zapadni Balkan u Europskoj uniji?", koji se održava u Sarajevu. Nakon toga putuje za Makedoniju gdje će biti promatrač na izvanrednim parlamentarnim izborima.
29
studenog

Izvješće o napretku BiH za 2016.

Na zasjedanju Odbora za vanjske poslove, predstavljeno je izvješće o napretku BiH za 2016. godinu. Kao voditelj Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH, zastupnik Tonino Picula istaknuo je podršku europskom putu BiH, ali i upozorio na problem zbog neusvajanja poslovnika Zajedničkog odbora lani u Sarajevu...
17
svibnja

Zajednički sastanak EU-Kosovo u Prištini

Predsjednik Izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom, zastupnik Tonino Picula supredsjedao je 1. sastankom zajedničkog Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Kosova (SAPC), održanom 16. i 17. svibnja u Prištini na Kosovu.
04
svibnja

Građani Kosova korak bliže Europskoj uniji

“Pozdravljam današnju najavu Europske komisije koja predlaže liberalizaciju viznog režima za građane Republike Kosovo. Građani Kosova dugo su čekali ovu dobru vijest, za koju smo se kao zastupnici u Europskom parlamentu redovito zalagali”, poručio je predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, zastupnik Tonino Picula.
19
travnja

Pooštravanje kontrole na granicama

Zastupnik Picula sudjelovao je na sjednici Odbora za vanjske poslove u Bruxellesu. Izvjestitelj je u sjeni na mišljenju Odbora o izmjeni Direktive u pogledu pooštravanja kontrola na vanjskim granicama pregledima relevantnih baza podataka.
18
travnja

Odbor o sredstvima za mala i srednja poduzeća

Zastupnik Picula sudjelovao je na sjednici Odbora za regionalni razvoj (REGI) u Bruxellesu kao izvjestitelj u sjeni, u raspravi o pristupu sredstvima za mala i srednja poduzeća i povećanju raznovrsnosti financiranja unutar zajedničkog tržišta kapitala.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.