HR EN

Ana Laća

Voditeljica ureda, Bruxelles

[email protected]

Šibenčanka s, nadam se, privremenom adresom u Bruxellesu.

Magistra međunarodnih odnosa i javnih politika (usmjerenja međunarodne javne politike i fiskalna decentralizacija). Magistrirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i CEU sveučilištu u Budimpešti kao stipendist Inicijative za fiskalnu decentralizaciju. Europskoj uniji i Bruxellesu se pridružila prije Hrvatske. Od prvog dana hrvatskog članstva zadužena za funkcioniranje kabineta zastupnika u Bruxellesu što, osim koordiniranja aktivnosti briselskog ureda, uglavnom uključuje komunikaciju s ostalim institucijama EU, praćenje odbora i delegacija te rad na zakonodavnim prijedlozima i rezolucijama Europskog parlamenta.

Prije toga radno iskustvo stekla na Sveučilištu u Vilniusu, u Europskoj komisiji, marketinškoj agenciji Grayling na provedbi projekta povodom hrvatskog pristupanja u EU te honorarno kao predavač i na provedbi međunarodnih projekata financiranih iz europskih fondova.

Zaljubljenica u sport, svoju nećakinju i Argentinu. Snažna zagovornica volontiranja jer je jedno od volonterskih iskustava prije 7 godina dovelo do današnjeg posla.

Ivan Matić

Ivan Matić

Voditelj projekata, Zagreb

+385 91 333 2448
[email protected]

Dubrovčanin s dugogodišnjom zagrebačkom adresom. Diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam Central European University-a u Budimpešti. Prije današnjeg zaposlenja radio u međunarodnim i lokalnim udrugama za zaštitu ljudskih prava i promociju održivog razvoja te radio u privatnom sektoru u području održivog turizma promovirao afirmaciju hrvatske maritimne baštine. Uvjereni socijaldemokrat i poklonik Slow Food pokreta.

Današnjeg šefa i mentora upoznao sam kao volonter u Hrvatskom saboru, a uspješnu jednogodišnju suradnju smo nastavili 2013. godine otkad u Zagrebu koordiniram projekte i aktivnosti Ureda zastupnika u Europskom parlamentu.

Vegetarijanac koji voli kuhati, šetati i bacati lopticu svom krznatom cimeru, joggirati u kasnim večernjim satima, skijanjem rušiti mitove o primorcima koji ne vole snijeg te, iz nepoznatih razloga, gutati knjige o tudorskoj Engleskoj.

Andrea Husain Orlić

Odnosi s javnošću, Zagreb

+385 91 333 2449
[email protected]

Magistra novinarstva, diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. U medijima više od sedam godina, od čega sam pet provela u radijskim vodama i tako spojila svoju ljubav prema pisanju i glazbi.

Najprije sam radila kao reporterka Media servisa, a zatim kao producentica i voditeljica na radijskim postajama Totalni FM i Antena Zagreb. U rujnu 2013. s velikim zadovoljstvom postajem dio tima Picula, zadužena za odnose s javnošću.

Uglavnom se u životu držim one "ako ne znaš reći ništa lijepo, radije ne reci ništa", ali ponekad odem i na onu drugu stranu. Suzni kanali mi se pune zbog dobrih filmova i životinja, a srce druženjima i putovanjima. Skoro sam završila kao pijanistica, ali pisac u meni je ipak preuzeo stvar.

Sve što radim u životu obilježeno je nekim zapisom pa u slobodno vrijeme pišem knjigu koju se jednom nadam vidjeti u izlogu knjižara. Pišem i blog za Večernji.hr, a kad nemam olovku u ruci onda imam mikrofon ili neku dobru knjigu.

Marija Lugarić

Marija Lugarić

Voditeljica ureda, Zagreb

+385 91 332 4404
[email protected]

Diplomirana učiteljica trajno inficirana politikom. Od svoje 18 godine politička aktivistkinja SDP-a – osnivačica i prva predsjednica Foruma mladih SDP-a Grada Zagreba, potom i zastupnica u Hrvatskom saboru u 4 mandata.

U karijeri bilježi i mjesto zamjenice ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Aktivna i na međunarodnoj globalnoj političkoj sceni gdje je bila i inicijatorica osnivanja Foruma mladih parlamentarca Interparlamentarne unije. Unatoč dugogodišnjem političkom stažu i dalje idealistički vjeruje u politiku. Predana borbi za solidarnost, jednakopravnost, pravdu i slobodu.

Gotovo dvodesetljetno poznanstvo i suradnja s Piculom u različitim formatima. Bili čak u Saboru jedan mandat i uredski cimeri.

Zaljubljenica u nove tehnologije. Komunikacijski i news junkie. Voli kuhati. U slobodno vrijeme posvećena i odgoju malog hiperaktivnog psića.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.