HR EN

Internet & tisak

16
listopada

Početak pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom test je za vjerodostojnost EU

Parlamentarna grupacija Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu istaknula je danas veliku zabrinutost zbog nesposobnosti ministara vanjskih poslova zemalja članica EU da postignu dogovor o početku pregovora o pridruživanju za Sjevernu Makedoniju i Albaniju.
15
listopada

Picula o europskom putu Crne Gore

Zastupnik Picula novi je izvjestitelj za Crnu Goru i sljedećih pet godina bit će posvećen njezinim europskim ciljevima, o čemu je govorio za brojne crnogorske medije.
14
listopada

Svima u Crnoj Gori cilj treba biti EU

U razgovoru za Radio Slobodnu Evropu (RSE) Picula kaže da će nastojati ući odmah u srž problema u Crnoj Gori, razgovarajući sa svim akterima na političkoj i javnoj sceni.
10
listopada

Picula izvjestitelj Europskog parlamenta za Crnu Goru

Zastupnik Tonino Picula imenovan je izvjestiteljem Europskog parlamenta za Crnu Goru, koja je u statusu kandidata za pristupanje Europskoj uniji od 2010.
09
listopada

Nadam se da će političku podršku Borrella Zapadnom Balkanu slijediti i financijska

Zastupnik Tonino Picula u Bruxellesu je za N1 Studio uživo naglasio važnu činjenicu da je novi šef europske diplomacije Joseph Borell zapadni Balkan proglasio jednim od prioriteta.
08
listopada

Borrell će ojačati poziciju EU u globalnim geopolitičkim odnosima

Tonino Picula, hrvatski zastupnik i koordinator za vanjske poslove parlamentarne grupacije Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, komentirao je podršku Odbora Borrellu.
24
rujna

Zbog inertnosti Plenkovićevih birokrata, RH još uvijek nema zakon o širenju lažnih vijesti

Iako je u siječnju ove godine najavila donošenje zakona koji bi trebao regulirati govor mržnje, poticanje na nasilje i širenje lažnih vijesti na internetu, Vlada još uvijek taj zakon nije donijela, a ne zna se ni u kojoj je fazi njegova izrada. Zato bi se lako moglo dogoditi da zbog inertnosti hrvatskih birokrata, Hrvatska potpuno nespremna dočeka predsjedanje EU-om kada je u pitanju jedan od najvećih europskih sigurnosnih problema.
24
rujna

Šibenska narodna glazba kod Picule

Zastupnik Tonino Picula ugostio je glazbenike Šibenske narodne glazbe u Europskom parlamentu u Bruxellesu, kako bi obilježio 170.-u godišnjicu njihovog djelovanja.
18
rujna

Brexit ne smije ugroziti koheziju EU

"Što god da se dogodi s Brexitom, rezultat ne smije ugroziti koheziju EU koju smo uspješno postigli o ovom pitanju", poručio je zastupnik Tonino Picula, sudjelujući u raspravi o Brexitu na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.