HR EN

Internet & tisak

17
travnja

Sirijske vlasti umjesto zaštite građana čine upravo suprotno

Dok svjetski mediji izvještavaju o tome da su sirijske snage srušile projektile ispaljene na dvije baze, samo nekoliko dana nakon što su američke, britanske i francuske snage napale sirijske ciljeve u znak odmazde zbog navodnog kemijskog napada u Dumi, Europski parlament raspravljao je o situaciji u Siriji, a u raspravi je sudjelovao i šibenski europarlamentarac Tonino Picula.
11
travnja

Borba za oceane i mora bez plastike!

Između 150 i 500 tisuća tona otpada godišnje zagađuje mora unutar EU. Stoga je u Bruxellesu otvorena vjerojatno najintrigantnija izložba u Europskom parlamentu, s eksponatima otpada koji je pronađen u europskim morima, zbog podizanja svijesti javnosti o opasnosti tog globalnog problema. Izložbu „Ocean Plastics Lab“ organizirala je Međuskupina za mora, rijeke, otoke i priobalna područja (SEARICA), a otvorio ju je potpredsjednik Međuskupine zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula.
28
ožujka

Šibenska ženska klapa oduševila u Bruxellesu!

Članice klape Gimnazijalke dio su grupe učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić koja ovaj tjedan boravi u Bruxellesu, a na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule i Ivane Maletić.
26
ožujka

Šibenski gimnazijalci zapjevat će u Bruxellesu!

Učenici šibenske Gimnazije Antun Vrančić, njih 20, borave ovaj tjedan u Bruxellesu na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Ivane Maletić i Tonina Picule.
26
ožujka

The whole EU stands behind Bulgaria's plan

"The Balkans is very sensitive and fragile, and if it starts to shake, Europe will start shaking too. So if the EU doesn’t help the Balkans, other countries like Russia, China or Saudi Arabia will, and that isn’t in our best interes" - says MEP Tonino Picula for European Western Balkans.
20
ožujka

Besplatan internet za tisuće Europljana!

Europska komisija danas je pokrenula internetski portal WiFi4EU i pozivaju se jedinice lokalne samouprave u cijeloj Europi da se od danas prijave za prvi natječaj za projekte koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine i gradovi natječu se za financiranje EU-a za izgradnju pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima.
20
ožujka

Imam problem - štednja vode na otocima

Nije lako živjeti na otoku i otočani to znaju najbolje! Upravo zato je zastupnik Tonino Picula zatražio rješenja za probleme s nestašicom vode na otocima od otočana. Rezultate su nakon godinu dana prikupili u Priručniku "Izazov: uštedi vodu", koji je zastupnik Picula sa svojim suradnicima predstavio javnosti.
16
ožujka

Sporenja oko entitetskog glasanja

Zastupnik i predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH Tonino Picula, komentirao je za Euroblic nefunkcioniranje zajedničkog Odbora BiH i EU oko provođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
15
ožujka

Picula nominirao Savez izviđača za Europskog građanina

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula nominirao je Savez izviđača Hrvatske za nagradu „Europski građanin“, koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.