HR EN

Internet & tisak

14
rujna

Polažemo najteži ispit do sada!

Prvog siječnja 2020. godine, nepunih sedam godina nakon što je postala članica Europske unije, Hrvatska će se susresti s jednim od najvećih administrativnih i političkih izazova otkad je postala članica, a to je predsjedanje Vijećem EU-a, kolokvijalno zvano predsjedanje Unijom.
12
rujna

Picula o prijedlogu nove Europske komisije

Zastupnik Tonino Picula komentirao je za N1 televiziju sastav nove Europske komisije i resor koji je dobila Dubravka Šuica.
10
rujna

Picula o novom sastavu Europske komisije

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, komentirao je za tportal resor što ga je Hrvatska dobila u novoj Europskoj komisiji koju će voditi Ursula von der Leyen.
27
kolovoza

Interes Hrvatske je miran i stabilan Zapadni Balkan

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula (SDP) imenovan je krajem srpnja za izvjestitelja Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta za financijski instrument pretpristupne pomoći IPA III. Namijenjen je zemljama balkanske regije koje teže članstvu u Europskoj uniji. Radi se - uz ispunjavanje određenih kriterija - o pružanju financijske i druge pomoći iz Bruxellesa s ciljem lakšeg svladavanja prilagodbe do uključivanja u punopravno članstvo.
25
srpnja

Picula će izvještavati o pretpristupnoj pomoći Balkanu

Instrument pretpristupne pomoći pomaže kandidatkinjama za članstvo u Evropskoj uniji da ispune uvjete potrebne za pristupanje, a hrvatski zastupnik Tonino Picula imenovan je za izvjestitelja Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta za taj financijski Instrument- IPA III.
17
srpnja

Hrvatski prioriteti prilikom predsjedanja Vijećem EU

Prvo hrvatsko predsjedanje Vijećem EU u prvih 6 mjeseci iduće godine, zastupnik Tonino Picula komentirao je za N1 televiziju.
14
srpnja

Širenje Schengena, ne podizanje barijera

Novi saziv Europskog parlamenta odražava neizvjesnosti i izazove s kojima se EU suočavala tijekom prethodnih pet godina, poput rasta nejednakosti među građanima i regijama, te neadekvatnih odgovora na nju. Do kraja godine, EU će također biti pred velikim izazovima, prije svega zbog Brexita, a hrvatsko predsjedanje Unijom dočekat će više-manje isti izazovi s kojima su se nosile zemlje predsjedatateljice, komentirao je zastupnik Tonino Picula za Glas Slavonije.
06
lipnja

Komisija potvrdila vrijednost energetske tranzicije otoka

U proljetnom paketu Europskog semestra 2019. godine, Europska komisija je prepoznala vrijednost energetske tranzicije europskih otoka, u skladu s inicijativom "Clean Energy for the EU's islands".
27
svibnja

Bernardić je napravio odličan posao

Ponovno izabrani SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula gostovao je u intervjuu tjedna Media servisa te se osvrnuo na rezultate proteklih izbora za zastupnike u Europski parlament, govorio o najvećim iznenađenjima, ali i što će im biti u fokusu sljedećih pet godina u Europskom parlamentu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.