HR EN

Internet & tisak

07
svibnja

Hrvatska u Schengen čim ispuni kriterije

Odbor za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) Europskog parlamenta usvojio je amandman SDP-ova europarlamentarca Tonina Picule prema kojemu Hrvatska treba postati članicom schengenskog prostora čim ispuni kriterije.
03
svibnja

Građani EU zaslužuju jednak pristup prometnoj infrastrukturi

Svi građani Europske Unije zaslužuju jednak pristup prometnoj infrastrukturi, a oni koji žive u zemljopisno zakinutim područjima zaslužuju bolje šanse za održivi razvoj, poručio je naš eurozastupnik Tonino Picula u raspravi o promicanju održivog prometa i uklanjanju uskih grla koja je ovih dana vođena u Europskom parlamentu u Bruxellesu.
01
svibnja

Zakon o otocima nije čarobni štapić za probleme otočana

Učinit ćemo sve kako bismo zadržali kohezijske fondove i posredno preoblikovali investicije prema otocima - jedan je od zaključaka konferencije o kohezijskoj politici prema otocima nakon 2020. godine koju je u središtu EU u Bruxellesu. organizirao eurozastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine za otoke.
30
travnja

Budućnost Šolte, Brača ili Hvara vs Brexit?

Kakve veze ima budućnost Šolte ili Hvara s Brexitom? Ima i mimo svoje volje. Naime, diljem EU s nestrpljenjem, ali i svojevrsnom zebnjom zbog mogućih rezova, iščekuje se toliko najavljivani višegodišnji okvir za novo proračunsko razdoblje. S prijedlogom Europske komisije bit ćemo upoznati do kraja idućeg tjedna, no niz je otvorenih pitanja o daljnjem smjeru kohezijske politike Unije, o čemu ovisi i ujednačenost razvoja otoka u Europskoj uniji.
27
travnja

Osigurajte besplatni bežični internet na javim mjestima!

Zastupnik Tonino Picula još je jednom pozvao hrvatske općine i gradove da se prijave za besplatan bežični internet na javnim mjestima koji nudi EU! Podsjetio je da se WiFi4EU natječaj, kojim će se dodijeliti prvih 1000 vaučera, otvara 15. svibnja u HRT-ovoj emisiji Dobar dan, Hrvatska.
25
travnja

Povezanost iznutra za jaku EU izvana

Potpredsjednik Međuskupine zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula, otvorio je konferenciju o budućnosti europskih otoka u okviru novog višegodišnjeg programa kohezijske politike, u Europskom parlamentu u Bruxellesu.
17
travnja

Sirijske vlasti umjesto zaštite građana čine upravo suprotno

Dok svjetski mediji izvještavaju o tome da su sirijske snage srušile projektile ispaljene na dvije baze, samo nekoliko dana nakon što su američke, britanske i francuske snage napale sirijske ciljeve u znak odmazde zbog navodnog kemijskog napada u Dumi, Europski parlament raspravljao je o situaciji u Siriji, a u raspravi je sudjelovao i šibenski europarlamentarac Tonino Picula.
11
travnja

Borba za oceane i mora bez plastike!

Između 150 i 500 tisuća tona otpada godišnje zagađuje mora unutar EU. Stoga je u Bruxellesu otvorena vjerojatno najintrigantnija izložba u Europskom parlamentu, s eksponatima otpada koji je pronađen u europskim morima, zbog podizanja svijesti javnosti o opasnosti tog globalnog problema. Izložbu „Ocean Plastics Lab“ organizirala je Međuskupina za mora, rijeke, otoke i priobalna područja (SEARICA), a otvorio ju je potpredsjednik Međuskupine zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula.
28
ožujka

Šibenska ženska klapa oduševila u Bruxellesu!

Članice klape Gimnazijalke dio su grupe učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić koja ovaj tjedan boravi u Bruxellesu, a na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule i Ivane Maletić.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.