HR EN

Internet & tisak

23
srpnja

Hrvatska ne treba bježati od nove arbitraže, ovoga puta sa Srbijom

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je inicijativu da se počne razgovarati o granici Hrvatske sa Srbijom te istaknuo kako svakoj državi treba biti u interesu da ima uređene i dogovorene granice sa svojim susjedima.
21
srpnja

Merkel nije zadovoljna politikom RH i Hrvata u BiH, ali podržava konstitutivnost

"Kad se angažira u BiH, Hrvatska mora voditi računa da ne potiče sumnje o našoj ulozi u BiH", rekao je zastupnik Tonino Picula za Jutarnji list.
13
srpnja

Sarajevo opet protiv mosta na Pelješac

Parlament BiH traži da se zaustave sve aktivnosti vezane za izgradnju Pelješkog mosta. Zastupnik Tonino Picula vjeruje da ponovni pokušaj osporavanja projekta Pelješkog mosta od strane politike u Sarajevu neće ugroziti početak gradnje, a ni odnose Hrvatske i BiH.
12
srpnja

Obranjen hrvatski Teran

Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta (AGRI) odbio je u Bruxellesu slovenski zahtjev za dvomjesečnim produženjem roka za ulaganje prigovora na delegirani akt Europske komisije kojim se hrvatskim proizvođačima vina daje pravo označavanja vina nazivom sorte Teran, za vina sa zaštićenom oznakom izvornosti Hrvatska Istra.
04
srpnja

Hrvatska diplomacija treba prijeći u ofenzivu

Zastupnik Tonino Picula komentirao je očekivanja uoči sastanka povjerenika Europske komisije u Strasbourgu.
04
srpnja

Picula stao u obranu hrvatskih vinara

"Večeras ukazujem na neopravdan slovenski zahtjev da se na 2 mjeseca odgodi primjena delegiranog akta kojim se hrvatskim proizvođačima vina teran omogućuje plasman na europsko tržište!”, poručio je zastupnik Tonino Picula na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.
04
srpnja

Slovenski zahtjev o teranu nema temelja!

Iako je dogovoreno da se hrvatskim proizvođačima terana omogući plasman na europsko tržište, Slovenija je zatražila da se to odgodi na dva mjeseca, na što je, kako su priopćili iz njegovog ureda, reagirao hrvatski eurozastupnik Tonino Picula.
23
lipnja

Hrvatska je sigurna, ali apsolutne sigurnosti nema

Koji su sigurnosni izazovi u jugoistočnoj Europi, bilo je temom jednog od panela na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku na kojem je sudjelovalo troje ministara obrane – Damir Krstičević iz Hrvatske, Marina Pendeš iz BiH i Predrag Bošković iz Crne Gore, koju je organizirao zastupnik Europskog parlamenta i predsjednik Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula.
23
lipnja

Sigurnosne izazove u Europi moguće je prevladati samo zajedničkim sustavom zaštite

Predsjednik Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula organizirao je međunarodnu konferenciju “Europska obrambena unija – između potrebe i mogućnosti” u Dubrovniku, zajedno s potpredsjednikom Europskog parlamenta i koordinatorom Odbora za sigurnost i obranu, Ioan Mircea Pascuom.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.