HR EN

Internet & tisak

20
ožujka

Besplatan internet za tisuće Europljana!

Europska komisija pokrenula je internetski portal WiFi4EU i pozivaju se jedinice lokalne samouprave u cijeloj Europi, da se od danas prijave za prvi natječaj za projekte koji će se otvoriti sredinom svibnja. Općine i gradovi natječu se za financiranje EU-a za izgradnju pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima.
20
ožujka

Imam problem - štednja vode na otocima

Nije lako živjeti na otoku i otočani to znaju najbolje! Upravo zato je zastupnik Tonino Picula zatražio rješenja za probleme s nestašicom vode na otocima od otočana. Rezultate su nakon godinu dana prikupili u Priručniku "Izazov: uštedi vodu", koji je zastupnik Picula sa svojim suradnicima predstavio javnosti.
16
ožujka

Sporenja oko entitetskog glasanja

Zastupnik i predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH Tonino Picula, komentirao je za Euroblic nefunkcioniranje zajedničkog Odbora BiH i EU oko provođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
15
ožujka

Picula nominirao Savez izviđača za Europskog građanina

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula nominirao je Savez izviđača Hrvatske za nagradu „Europski građanin“, koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti.
09
ožujka

Rod ne ugrožava nikog nego osporava podjele u društvu

Ratifikaciju Istanbulske konvencije u N1 studiju uživo komentirali su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula i Marijana Petir. Zastupnik Picula pozvao je na što hitniju ratifikaciju.
08
ožujka

WiFi4EU spreman za realizaciju!

Na sastanku s europskim zastupnicima održanom jučer u Bruxellesu, Odjel za ulaganje u mreže visokog kapaciteta (DG CONNECT.B5) potvrdio je da će portal za registraciju općina, gradova i pružatelja usluga biti otvoren u drugoj polovici ožujka, dok će prvi od ukupno pet poziva za dodjelu sredstava biti raspisan sredinom svibnja.
04
ožujka

Ekološki vodič Tonina Picule koji štedi vodu otočanima

Publikacija naslovljena »Izazov: uštedi vodu – vodič za pametno upravljanje vodom« rezultat je međunarodnog projekta pod nazivom »Water Saving Challenge« koji je Picula pokrenuo u suradnji s Kraljevskim tehnološkim institutom u Stockholmu. Projekt je okupio osam otoka, po dva iz Hrvatske (Lastovo i Vis), Francuske (Houat i Seine), Grčke (Itaka i Tilos) te Irske (Cape Clear i Inis Oirr). U šali, Picula kaže da se radi o "inicijativi četiri mora"...
03
ožujka

Svaki otok, baš kao i kopno, može uštedjeti čak četvrtinu vode!

Eurozastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za europske otoke, predstavio je jučer u Kući Europe u Zagrebu priručnik: "Izazov:uštedi vodu - vodič za pametno upravljanje vodom", uz koji sve otočne i kopnene zajednice mogu uštedjeti čak četvrtinu vode!
03
ožujka

Na osam otoka ušteđeno 200 milijuna litara vode

Eurozastupnik i potpredsjednik Međuskupine zadužen za europske otoke Tonino Picula predstavio je u Kući Europe u Zagrebu priručnik “Izazov: uštedi vodu – vodič za pametno upravljanje vodom” uz koji sve otočne i kopnene zajednice mogu uštedjeti čak četvrtinu vode. Priručnik je rezultat međunarodnog projekta Water Saving Challenge koji je Picula lani, simbolično na Svjetski dan vode 22.3., pokrenuo u suradnji s Kraljevskim tehnološkim institutom u Stockholmu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.