HR EN

Internet & tisak

10
srpnja

Povećajte proračun za 150 milijuna građana u pograničnim regijama!

Europski parlament usvojio je sve amandmane zastupnika Tonina Picule na izvješće o poticanju rasta i kohezije u pograničnim regijama, na kojem je radio kao izvjestitelj u sjeni u ime svoje S&D grupe.
04
srpnja

Hrvatskoj ne smiju biti nametnuta rješenja o zaštiti EU granica

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula upozorio je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu da su najave slanja njemačke granične policije na schengenske granice zabrinjavajuće, te da Hrvatska kao članica s najdužom vanjskom granicom EU ne smije biti izostavljena iz takvih parcijalnih dogovora.
02
srpnja

Crni četvrtak za internet?

Europski parlament ovaj tjedan donosi odluku o Direktivi za koju stručnjaci smatraju da će zauvijek promijeniti internet. Na dnevnom redu plenarne sjednice u Strasbourgu je izglasavanje prijedloga Direktive o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu, čime će se odlučiti hoće li ona biti usvojena u svojoj trenutnoj, vrlo kontroverznoj verziji ili će biti vraćena na preradu.
01
srpnja

Nema nam druge budućnosti osim europske!

Prvi srpnja 2013. godine ostat će zapamćen kao jedan od važnijih dana u modernoj hrvatskoj povijesti. Tog se dana Hrvatska i formalno pridružila velikoj europskoj obitelji, kao 28. članica Europske unije. Zastupnik Tonino Picula za Glas Slavonije govori o pogodnostima koje nam je EU donijela, kao i o prilikama koje smo propustili.
01
srpnja

Bivši ministri o 5 godina članstva Hrvatske u EU

Točno prije pet godina Hrvatska je postala punopravna članica Europske unije. Iako je put do članstva bio mukotrpan i dug, Hrvatskoj su danas na raspolaganju svi benefiti EU-a. Svoja promišljanja o pet godina članstva i koliko je Hrvatska iskoristila sve što joj je na raspolaganju za tportal su podijelili bivši ministri vanjskih poslova, oni koji su i direktno bili uključeni u sve korake hrvatskog puta u Europsku uniju.
28
lipnja

Picula pozdravlja otvaranje pregovora s Makedonijom

Nakon što je Europska unija dogovorila otvaranje pristupnih pregovora s Albanijom i Makedonijom u lipnju 2019., zastupnik Tonino Picula kao izvjestitelj u sjeni i glasnogovornik za Sjevernu Makedoniju u ime S&D grupe, čestitao je Makedoncima.
28
lipnja

Jesmo li profitirali ulaskom u EU?

Od 1. srpnja 2013. kada se Hrvatska kao 28. članica EU i formalno pridružila europskoj obitelji prošlo je pet godina, većina hrvatskih političara i političkih stranaka drži kako je u tom razdoblju Hrvatska profitirala. Među njima je i zastupnik Tonino Picula.
22
lipnja

Dio otočnih potreba financirat će EU

Stanovnici europskih otoka napokon bi u budućnosti mogli imati iste uvjete kao i stanovnici na kopnu! Položeni su temelji da dosad zanemareni, ili barem ne toliko slušani stanovnici otoka u EU, a riječ je o 15 milijuna ljudi, mogu računati na to da će u sljedećem mandatnom razdoblju jedan dio njihovih potreba biti financiran novcem europskih institucija, govori Tonino Picula, eurozastupnik.
22
lipnja

Komisija prvi put obišla hrvatske otoke

Delegacija Europske komisije po prvi je put posjetila hrvatske otoke, a članovi Glavne uprave za energetiku na studijskom putovanju su obišli Krk, Cres, Lošinj, Unije, Pag i Zadar, u organizaciji zastupnika Tonina Picule, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Ministarstva energetike i zaštite okoliša.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.