HR EN

Internet & tisak

14
srpnja

Hrvatski prioriteti prilikom predsjedanja Vijećem EU

Prvo hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, u prvih 6 mjeseci iduće godine, zastupnik Tonino Picula komentirao je za N1 televiziju.
14
srpnja

Širenje Schengena, ne podizanje barijera

Novi saziv Europskog parlamenta odražava neizvjesnosti i izazove s kojima se EU suočavala tijekom prethodnih pet godina, poput rasta nejednakosti među građanima i regijama, te neadekvatnih odgovora na nju. Do kraja godine, EU će također biti pred velikim izazovima, prije svega zbog Brexita, a hrvatsko predsjedanje Unijom dočekat će više-manje isti izazovi s kojima su se nosile zemlje predsjedatateljice, komentirao je zastupnik Tonino Picula za Glas Slavonije.
06
lipnja

Komisija potvrdila vrijednost energetske tranzicije otoka

U proljetnom paketu Europskog semestra 2019. godine, Europska komisija je prepoznala vrijednost energetske tranzicije europskih otoka, u skladu s inicijativom "Clean Energy for the EU's islands".
27
svibnja

Bernardić je napravio odličan posao

Ponovno izabrani SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula gostovao je u intervjuu tjedna Media servisa te se osvrnuo na rezultate proteklih izbora za zastupnike u Europski parlament, govorio o najvećim iznenađenjima, ali i što će im biti u fokusu sljedećih pet godina u Europskom parlamentu.
22
svibnja

Na kavi s Toninom Piculom

Euractiv Hrvatska i Jutarnji list organizirali su zanimljiv novi format intervjua, gdje se o ozbiljnim europskim temama razgovara uz kavu.
22
svibnja

Picula u Crikvenici

Zadatak socijaldemokrata je da nas bude dovoljno u budućem sazivu europskog parlamenta kako bismo ojačali one snage koja zagovoraju nadogradnju europskog projekta, za razliku od onih koji bi anulirali europski projekt, poručio je zastupnik Tonino Picula tijekom posjeta Crikvenici.
21
svibnja

Hrvatski otoci postali neizostavan dio politika EU

Čak deset hrvatskih otoka, od ukupno pedeset naših naseljenih, sudjeluje u pilot projektima energetske tranzicije koje je raspisalo Tajništvo za otoke Europske komisije, što Hrvatsku čini najuspješnijom članicom EU u tom natječaju.
19
svibnja

Timmermans dao podršku SDP-u za izbore

Vodeći kandidat Stranke europskih socijalista (PES) i prvi potpredsjednik Europske komisije te njen povjerenik za bolju regulaciju, međuinstitucionalne odnose, vladavinu prava i Povelju o temeljnim pravima Frans Timmermans boravio je u nedjelju u Rijeci s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem i kandidatima SDP-a za Europski parlament kojima je dao podršku na tim izborima.
15
svibnja

Posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Kandidat SDP-a za Europski parlament Tonino Picula boravio je u Bjelovarsko bilogorskoj županiji i pritom obišao Čazmu, Grubišno Polje, Daruvar i Bjelovar.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.