HR EN

Internet & tisak

16
svibnja

Hrvatski izvoznici ponovno mogu povoljnije poslovati s BiH

Europski parlament velikom je većinom glasova prihvatio nacrt Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine. Time je završen višegodišnji spor Hrvatske odnosno Europske unije i BiH koja nije priznavala odredbe EU-a nakon priključenja naše zemlje Uniji.
15
svibnja

Ulaganje u otoke - Picula organizira konferenciju

Osnivač i potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula, zadužen za otoke, sljedeći tjedan u Strasbourgu organizira konferenciju posvećenu mehanizmima potpore EU-a za ulaganje u otoke.
10
svibnja

Kako smo ostali bez ijednog saveznika u visokoj vanjskoj politici?

Svi sugovornici koji su za Telegram analizirali međunarodni položaj Hrvatske, bili su suglasni, da je najveći problem vanjske politike to što Zagreb nema čvrstog saveznika među najmoćnijim državama koje bitno utječu na procese u međunarodnoj zajednice...
09
svibnja

Završen prvi Kongres u organizaciji ELSA-e

Prvi dan zaključen je dvjema zanimljivim panel raspravama. Tema prve rasprave bila je „Mjere Europske unije protiv terorizma i europska sigurnost“. Sudionici rasprave bili su hrvatski europarlamentarci Tonino Picula, Željana Zovko, Jozo Radoš te potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Dubravka Šuica.
24
travnja

Studio 4 - Uredba o kontroli granica

O uredbi o kontroli granica koja je uzrok gužvi i o tome koliko Hrvatska može učiniti da umanji štete koje bi kaos na granicama mogao prouzročiti, u Studiju 4 govorili su hrvatski europarlamentarci Tonino Picula i Dubravka Šuica.
21
travnja

Kosovo zaslužuje europsku budućnost

U Prištini je 20. i 21. travnja održan 3. sastanak zajedničkog Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Kosova (SAPC) kojim je, kao voditelj Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovo, supredsjedao zastupnik Tonino Picula.
19
travnja

Otvoreno - Turska nakon referenduma

Kakva će biti Turska nakon referenduma? Što možemo očekivati u odnosima sa SAD-om i Rusijom i je li to kraj mogućnostima ulaska Turske u EU - bila je tema emisije "Otvoreno" u kojoj su gostovali zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta "Vern", prof. dr. sc. Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Vlado Vurušić, novinar "Jutarnjeg lista".
10
travnja

Picula pitao Komisiju što misli poduzeti oko gužvi na granicama

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula poslao je prioritetno pitanje Europskoj Komisiji o mjerama koje planira poduzeti kako bi se izbjegle višesatne gužve na graničnim prijelazima koje su se pojavile početkom primjene Uredbe o pooštravanju kontrola na vanjskim granicama pregledima relevantnih baza podataka
09
travnja

Picula ponovno nominirao udrugu Transplant za Europskog građanina

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula odlučio je po 2. put zaredom nominirati Hrvatsku udrugu Transplant za nagradu „European Citizen's Prize“.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.