HR EN

Internet & tisak

16
listopada

Moguće konfliktne točke sa Slovenijom u slučaju Agrokor

Zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu Tonino Picula gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualne teme.
14
listopada

Pridruživanje Schengenu ključno je pitanje za Hrvatsku

Zastupnik Tonino Picula koji je u ime svoje S&D grupe bio imenovan za izvjestitelja u sjeni na dva mišljenja Odbora za vanjske poslove (AFET) za Schengen, pitao je Europsku komisiju kako ocjenjuje napredak Hrvatske u ispunjavanju kriterija za ulazak u Schengen te misli li Komisija preuzeti ulogu medijatora i tako pomoći zemljama, koje su ispunile sve kriterije, da uđu u Schengen.
13
listopada

Picula pitao Komisiju o prevenciji mogućih blokada ulaska Hrvatske u Schengen

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, koji je u ime svoje S&D grupe bio imenovan za izvjestitelja u sjeni na dva mišljenja Odbora za vanjske poslove (AFET) za Schengen, uputio je Europskoj komisiji pitanje kako ocjenjuje napredak Hrvatske u ispunjavanju kriterija za ulazak u Schengen te misli li Komisija preuzeti ulogu medijatora i tako pomoći zemljama, koje su ispunile sve kriterije, da uđu u Schengen.
10
listopada

Komisija želi proračun Piculine inicijative za otoke povećati za 10 milijuna eura!

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula sastao se u Bruxellesu s Christopherom Jonesom, zamjenikom generalnog direktora Opće uprave za energetiku Europske komisije, koji je najavio mogućnost da se inicijativi za otoke koju je Picula pokrenuo s još dvojicom kolega poveća proračun za dodatnih deset milijuna eura.
28
rujna

Junckerova Europa za RH bolja od Macronove

Govor o Europi sutrašnjice koji je francuski predsjednik Emmanuel Macron održao pred studentima na pariškoj Sorboni, zastupnik Tonino Picula komentirao je za Večernji list.
27
rujna

Picula se sastao s EU povjerenicom za regionalni razvoj

Zastupnik Tonino Picula sastao se s europskom povjerenicom za regionalni razvoj Corinom Cretu i s njom razgovarao o položaju europskih otoka u budućoj kohezijskoj politici EU-a. Radno okupljanje je, nastavak suradnje Picule kao potpredsjednika Međuskupine s predstavnicima ostalih europskih institucija zaduženih za skrb o otocima.
25
rujna

Nagrada Udruzi Transplant nagrada je volonterstvu i humanosti!

Hrvatska udruga Transplant danas je u Hrvatskom saboru dobila nagradu „Europski građanin“ koju Europski parlament dodjeljuje za iznimna postignuća pojedincima i organizacijama koje rade na promicanju europskih vrijednosti i identiteta, a za koju ih je nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.
25
rujna

Nagrada Europski građanin uručena u Saboru

Europski građani godine su Udruga Transplant koja Hrvatsku drži u samom vrhu po broju transplantacija i Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi. Zastupnik Picula nominirao je Udrugu Transplant za ovu nagradu.
22
rujna

Piculin projekt: Otoci predvodnici u štednji vode

Potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, zastupnik Tonino Picula, otvorio je jutros u Komiži konferenciju u sklopu projekta izrade modela upravljanja vodom 'Water Saving Challenge' na europskim otocima. Međunarodni projekt koji obuhvaća Hrvatsku, Grčku, Francusku i Irsku, Picula je pokrenuo u suradnji s Kraljevskim institutom za tehnologiju iz Stockholma.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.