HR EN

Internet & tisak

24
travnja

Studio 4 - Uredba o kontroli granica

O uredbi o kontroli granica koja je uzrok gužvi i o tome koliko Hrvatska može učiniti da umanji štete koje bi kaos na granicama mogao prouzročiti, u Studiju 4 govorili su hrvatski europarlamentarci Tonino Picula i Dubravka Šuica.
21
travnja

Kosovo zaslužuje europsku budućnost

U Prištini je 20. i 21. travnja održan 3. sastanak zajedničkog Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Kosova (SAPC) kojim je, kao voditelj Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovo, supredsjedao zastupnik Tonino Picula.
19
travnja

Otvoreno - Turska nakon referenduma

Kakva će biti Turska nakon referenduma? Što možemo očekivati u odnosima sa SAD-om i Rusijom i je li to kraj mogućnostima ulaska Turske u EU - bila je tema emisije "Otvoreno" u kojoj su gostovali zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta "Vern", prof. dr. sc. Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Vlado Vurušić, novinar "Jutarnjeg lista".
10
travnja

Picula pitao Komisiju što misli poduzeti oko gužvi na granicama

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula poslao je prioritetno pitanje Europskoj Komisiji o mjerama koje planira poduzeti kako bi se izbjegle višesatne gužve na grani��nim prijelazima koje su se pojavile početkom primjene Uredbe o pooštravanju kontrola na vanjskim granicama pregledima relevantnih baza podataka
09
travnja

Picula ponovno nominirao udrugu Transplant za Europskog građanina

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula odlučio je po 2. put zaredom nominirati Hrvatsku udrugu Transplant za nagradu „European Citizen's Prize“.
07
travnja

Hrvatska ne smije biti diskriminirana

Danas je počela primjena direktive EU o sistematskoj kontroli svih građana kad ulaze i izlaze iz Schengena i moguće su gužve na našim granicama. Moramo podržati ovakve prijedloge jer nam omogućavaju veću sigurnost, ali Hrvatska u tom procesu ne smije biti diskriminirana ni od jedne zemlje članice Europske unije...
05
travnja

Gorko-slatka bitka oko stevije

Uzgoj stevije nije zabranjen, kao ni korištenje umjetnog zaslađivača koji se iz nje dobiva, ali nije dozvoljeno korištenje, odnosno prodaja lišća ili zelenog praha u trgovinama. Za promjenu tih propisa založio se europski parlamentarac Tonino Picula koji je reagirao prema Komisiji.
27
ožujka

Rješenje je u štednji vode na otocima

Okupljanjem predstavnika osam malih europskih otoka - hrvatskih Visa i Lastova, irskih Inisheera i Cape Cleara, francuskih Seina i Houata te grčkih Ithace i Tilosa - a u povodu Svjetskoga dana voda, prošli je tjedan u Europskom parlamentu u Bruxellesu započelo formalno provođenje Projekta upravljanja vodama "Water saving challenge". Inicijator projekta i "domaćin" panel raspravehrvatski je eurozastupnik, suosnivač i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta za otoke Tonino Picula.
24
ožujka

EU protokol uštede vode na iskustvima naših voda

U Europskom parlamentu, a povodom Svjetskog dana voda, održana je vrlo zanimljiva i sadržajna panel rasprava koja je, osim za okupljanje i organiziranje otočana iz više europskih zemalja, označila i formalni početak provođenja Projekta upravljanja vodama na otocima nazvanog »Water saving challenge«. Netom zaključeni »bodulski panel« rezultat je zauzimanja našeg europarlamentarca Tonina Picule koji je ujedno i suosnivač te potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta za otoke.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.