HR EN

Internet & tisak

23
lipnja

Sigurnosne izazove u Europi moguće je prevladati samo zajedničkim sustavom zaštite

Predsjednik Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula organizirao je međunarodnu konferenciju “Europska obrambena unija – između potrebe i mogućnosti” u Dubrovniku, zajedno s potpredsjednikom Europskog parlamenta i koordinatorom Odbora za sigurnost i obranu, Ioan Mircea Pascuom.
21
lipnja

Picula u Dubrovniku organizira konferenciju Europska obrambena unija

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula organizira međunarodnu konferenciju “Europska obrambena unija – između potrebe i mogućnosti” ovoga petka, 23. lipnja u Dubrovniku, od 9 sati.
13
lipnja

Picula čestitao Udruzi Transplant na Europskom građaninu

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula nominirao je u travnju Hrvatsku udrugu Transplant za nagradu „European Citizen's Prize“ (Europski građanin), koju Europski parlament svake godine dodjeljuje istaknutim pojedincima, udrugama i organizacijama.
01
lipnja

Picula traži izmjenu europskih viznih naljepnica

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula upozorio je da sadašnje vizne naljepnice nisu u skladu sa sigurnosnim standardima zbog čega dolazi do njihova krivotvorenja, tijekom današnje rasprave na mini plenarnom zasjedanju u Bruxellesu.
27
svibnja

Hrvatsku ne čeka sudbina Bugarske i Rumunjske

Jedini stvarni iskorak u ispunjavanju uvjeta za Schengen u zadnje dvije godine je ulazak u zajednički informacijski sustav. No, zastupnik Tonino Picula ne vjeruje da će Hrvatsku zadesiti sudbina Bugarske i Rumunjske.
18
svibnja

Europskim novcem spriječit ćemo iseljavanje s hrvatskih otoka

Europarlamentarac Tonino Picula, suosnivač i potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Europskog parlamenta, u četvrtak je na plenarnom zasjedanju organizirao konferenciju "EU Investments in Islands" posvećenu mehanizmima potpore EU-a za ulaganje u otoke.
16
svibnja

Hrvatski izvoznici ponovno mogu povoljnije poslovati s BiH

Europski parlament velikom je većinom glasova prihvatio nacrt Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine. Time je završen višegodišnji spor Hrvatske odnosno Europske unije i BiH koja nije priznavala odredbe EU-a nakon priključenja naše zemlje Uniji.
15
svibnja

Ulaganje u otoke - Picula organizira konferenciju

Osnivač i potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula, zadužen za otoke, sljedeći tjedan u Strasbourgu organizira konferenciju posvećenu mehanizmima potpore EU-a za ulaganje u otoke.
10
svibnja

Kako smo ostali bez ijednog saveznika u visokoj vanjskoj politici?

Svi sugovornici koji su za Telegram analizirali međunarodni položaj Hrvatske, bili su suglasni, da je najveći problem vanjske politike to što Zagreb nema čvrstog saveznika među najmoćnijim državama koje bitno utječu na procese u međunarodnoj zajednice...
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.