HR EN

Internet & tisak

01
listopada

Skandinavci od naših otočana uče uštediti vodu

Otočka koordinacija Nordijskog vijeća ministara, koja okuplja 8 švedskih i finskih regija lansira projekt štednje vode na baltičkim otocima po uzoru na Water Saving Challenge (WASAC) projekt, pokrenut 2017. iz Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule
13
rujna

Europučani mu okrenuli leđa, ali HDZ je uz Orbana

Mađarski premijer Viktor Orban izgubio je jučer podršku većine u Europskoj pučkoj stranci, političkoj obitelji čiju je zaštitu uživao u EU, no hrvatski europarlamentarci iz redova pučana odlučili su mu držati stranu. "Danas smo vidjeli jasan iskaz protueuropskog ponašanja vladajuće stranke u Hrvatskoj", rekao je zastupnik Picula za Večernji list, komentirajući njihov potez.
13
rujna

Tema dana - mađarsko kršenje europske stečevine

Zastupnik Tonino Picula i Dubravka Šuica gostovali su u HRT-ovoj emisiji Tema dana. Komentirali su Junckerov govor o stanju Unije i izvješće o Mađarskoj.
12
rujna

Ima li Picula ambiciju biti hrvatski predsjednik?

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula, gostovao je u N1 Newsroomu. Komentirao je zašto je bio za aktivaciju članka 7 u slučaju Mađarske, osvrnuo se na Junckerov govor o stanju EU te na stanje u SDP-u.
04
rujna

Napadi iz Sarajeva usmjereni su na Rezolucije EP-a više nego na mene!

Eurozastupnik Tonino Picula u izjavi za Dnevnik.ba nedvosmisleno je poručio kako se zbog svoje funkcije voditelja Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH ne želi uključivati u tekuću izbornu kampanju u BiH, čak i kada se radi o, kako je naglasio: „tendencioznim političkim krivotvorinama“.
30
srpnja

Mađarska će nastaviti opstruirati

Europski sud u Luxembourgu donio je prošli tjedan odluku da Mađarska mora Hrvatskoj izručiti Zsolta Hernadija, predsjednika uprave MOL-a. Potonji je na Županijskom sudu u Zagrebu optužen za davanje mita nekadašnjem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu 2009. godine, naime, uoči preuzimanja naftne kompanije Ine, najvećeg hrvatskog poduzeća. Zastupnik Tonino Picula komentirao je proces za Deutsche Welle.
10
srpnja

Povećajte proračun za 150 milijuna građana u pograničnim regijama!

Europski parlament usvojio je sve amandmane zastupnika Tonina Picule na izvješće o poticanju rasta i kohezije u pograničnim regijama, na kojem je radio kao izvjestitelj u sjeni u ime svoje S&D grupe.
04
srpnja

Hrvatskoj ne smiju biti nametnuta rješenja o zaštiti EU granica

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula upozorio je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu da su najave slanja njemačke granične policije na schengenske granice zabrinjavajuće, te da Hrvatska kao članica s najdužom vanjskom granicom EU ne smije biti izostavljena iz takvih parcijalnih dogovora.
02
srpnja

Crni četvrtak za internet?

Europski parlament ovaj tjedan donosi odluku o Direktivi za koju stručnjaci smatraju da će zauvijek promijeniti internet. Na dnevnom redu plenarne sjednice u Strasbourgu je izglasavanje prijedloga Direktive o zaštiti intelektualnog vlasništva na internetu, čime će se odlučiti hoće li ona biti usvojena u svojoj trenutnoj, vrlo kontroverznoj verziji ili će biti vraćena na preradu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.