HR EN

Internet & tisak

20
siječnja

Hrvatska treba aktivniju vanjsku politiku

Jedino proaktivna vanjska politika može otkloniti opasnost da u novom miješanju karata u Bruxellesu Hrvatska ne bude svrstana u skupinu članica kojima će nova rješenja biti nametnuta. Da bi ostala na "pravoj strani povijesti", Hrvatska se ne smije svrstavati među članice koje svojom unutarnjom politikom dovode u pitanje temeljne demokratske vrijednosti na kojima počiva europski projekt, piše zastupnik Tonino Picula za Slobodnu Dalmaciju.
18
siječnja

Hrvatska mora voditi aktivnu regionalnu politiku

O putu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u BiH, bilateralnim odnosima, izbornom zakonu i europskom putu BiH, u Studiju 4 govorio je SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, koji se javio iz Strassbourga.
17
siječnja

Slovenski pritisak na RH iritira Bruxelles

Ljubljana je napravila dva koraka previše i pritišćući Zagreb počela iritirati Komisiju, premda Zagreb ne bi smio precjenjivati koliko će Komisija štititi naš interes u graničnom sporu s Ljubljanom - poručio je zastupnik Tonino Picula u razgovoru za Novi list.
13
siječnja

Komisija uz Hrvatsku protiv Slovenije i Mađarske

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je podršku Europske komisije za ulazak Hrvatske u Organizaciju zaekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i pitao što će učiniti da bi se odblokirao pristup Hrvatske OECD-u od strane Slovenije i Mađarske.
12
siječnja

Ja sam na strani ribara!

Zastupnik u Europskom parlamentu, Tonino Picula, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao arbitražni spor sa Slovenijom.
10
siječnja

Nikoga ne zanima smiješni sukob Slovenije i Hrvatske

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula kaže da je slovenska diplomacija ubacila u petu brzinu jer su procijenili da je sada dobar trenutak da "stisnu" Hrvatska, no da Hrvatska ne smije nasjesti na njihov pritisak i krenuti na radikalizaciju slučaja.
10
siječnja

Kontekst: Regija i EU u 2018.

Početkom veljače Europska komisija će predstaviti Strategiju za integraciju Zapadnog Balkana u Europsku uniju. Zastupnik u Europskom parlamentu i šef izaslanstva EP-a za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom Tonino Picula, komentirao je situaciju za emisiju Kontekst.
10
siječnja

Picula za Studio 4

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je jučer radni sastanak s turskim domaćinom Erdoganom u Ankari. O odjecima sastanka, ali i o hrvatsko-slovenskom graničnom sporu u Studiu 4 govorili su europski zastupnik Tonino Picula te Božo Ljubić, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora.
09
siječnja

Zagreb šuti o "vrućem krumpiru" iz Ljubljane

Još nema službenih reakcija na jučerašnju poruku predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera nakon susreta sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom da dvije zemlje moraju poštivati arbitražnu odluku, da to neriješeno pitanje utječe na europsku perspektivu Zapadnog Balkana i da će zemlje kandidatkinje morati riješiti granična pitanja prije ulaska u Europsku uniju.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.