HR EN

Intervjui

23
svibnja

EU je između onih koji je žele ažurirati i onih koje je žele anulirati

Oni koji su politički izrasli na nezadovoljstvu ljudi, neadekvatnoj politici mainstream stranaka zadnjih deset godina donekle će porasti, no neće činiti većinu koja može ugroziti funkcioniranje Europskog parlamenta jer sam siguran da će se nakon izbora formirati većina na temelju proeuropskih vrijednosti, poručio je zastupnik Tonino Picula u razgovoru za Hinu.
21
svibnja

Picula: Naša je lista najjača

S bivšim ministrom vanjskih poslova iz Račanove vlade i zastupnikom u Europskom parlamentu koji kao nositelj liste SDP-a ide po treći mandat, Toninom Piculom, razgovarali smo o njegovim uspjesima u Bruxellesu, stanju u SDP-u, aferi SMS, Europskoj uniji i europskoj perspektivi zemalja u okruženju.
21
svibnja

Za Merkel je vrijeme isteklo i u Njemačkoj i u EU

Zasutpnik Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste za europske izbore, dao je intervju za Jutarnji list.
18
svibnja

Našu listu smatram najjačom na političkom tržištu

Zastupnik Tonino Picula dao je intervju za Dubrovački vjesnik u kojem je govorio o najvećim uspjesima u svom mandatu, kampanji po Hrvatskoj te očekivanjima od ovih europskih izbora.
09
svibnja

Nema suradnje s ovakvim HDZ-om

Zastupnik Tonino Picula dao je kraći intervju u kojem se osvrnuo na kampanju, stanje u Hrvatskoj i budućnost Europske unije.
07
svibnja

Intervju za T portal

Gotovo 133 tisuće glasova Tonino Picula osvojio je na europskim izborima 2014. godine. Bilo je to daleko najviše glasova od svih kandidata sa svih lista, ali i gotovo dvostruko više od aktualnog premijera Andreja Plenkovića. Hoće li ponoviti taj uspjeh te osvojiti i treći mandat u Europskom parlamentu, vidjet će se krajem svibnja. U otvorenom razgovoru u njegovu uredu na Zrinjevcu, Picula je za tportal otkrio svoja očekivanja od europskih izbora...
04
svibnja

HDZ bi se trebao zapitati što radi u društvu filofašista Tajanija i Orbana

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula je na izborima 2013. i 2014. imao najveći broj preferencijalnih glasova, a na ovogodišnjim izborima je nositelj SDP-ove liste. Za Novi list govori o rezultatima rada u Europskom parlamentu, te što očekuje od budućeg saziva.
27
travnja

Ne ugrožava nas Europska unija nego HDZ-ovo pretvaranje da mu je stalo do reformi i vladavine prava

Zašto Hrvatska nije bolje iskoristila svoje članstvo u EU, zašto treba izaći na europske izbore 26. svibnja i na čemu će nastaviti raditi u sljedećem mandatu ukoliko dobije povjerenje građana, zastupnik Tonino Picula rekao je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.
07
prosinca

EU je projekt mira, treba ga jačati

U razgovoru za Hinu, Tonino Picula je analizirao neke od sadašnjih slabosti Europske unije i naglasio kako na zajedničkom projektu treba raditi jer garantira
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.