HR EN

Intervjui

31
kolovoza

Hrvatska ne smije ostati izvan Schengena

Europarlamentarac Tonino Picula nedavno je izabran za koordinatora grupe Socijalista i demokrata (S&D) u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta za vanjsku politiku. U intervjuu za Novi list govorio je o pitanju opstanka Schengena koji za nas ima posebnu važnost, energetskoj tranziciji u kojoj su u EU hrvatski otoci laboratoriji za nova rješenja, te izazovima za Hrvatsku i Uniju u cjelini.
28
srpnja

Europska unija će se više baviti sobom

Tonino Picula nastavlja rad u Europskom parlamentu, kao ponovno izabrani zastupnik s liste SDP-a. Rođen je u Malom Lošinju, a školovao se u Šibeniku. Iako je diplomirao sociologiju Picula se većinu karijere bavio vanjskim poslovima. Intervju je dao Objektivu.
08
lipnja

BiH propustila priliku da se bolje pozicionira na putu prema EU

Bosna i Hercegovina propustila je odličnu priliku da se bolje pozicionira na putu prema članstvu u EU u mandatu europskih institucija koji upravo istječe i za nastalu pat poziciju prvenstveno su odgovorne bosansko-hercegovačke političke elite, rekao je u intervjuu za vijesti.ba europarlamentarac Tonino Picula.
23
svibnja

EU je između onih koji je žele ažurirati i onih koje je žele anulirati

Oni koji su politički izrasli na nezadovoljstvu ljudi, neadekvatnoj politici mainstream stranaka zadnjih deset godina donekle će porasti, no neće činiti većinu koja može ugroziti funkcioniranje Europskog parlamenta jer sam siguran da će se nakon izbora formirati većina na temelju proeuropskih vrijednosti, poručio je zastupnik Tonino Picula u razgovoru za Hinu.
21
svibnja

Picula: Naša je lista najjača

S bivšim ministrom vanjskih poslova iz Račanove vlade i zastupnikom u Europskom parlamentu koji kao nositelj liste SDP-a ide po treći mandat, Toninom Piculom, razgovarali smo o njegovim uspjesima u Bruxellesu, stanju u SDP-u, aferi SMS, Europskoj uniji i europskoj perspektivi zemalja u okruženju.
21
svibnja

Za Merkel je vrijeme isteklo i u Njemačkoj i u EU

Zastupnik Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste za europske izbore, dao je intervju za Jutarnji list.
18
svibnja

Našu listu smatram najjačom na političkom tržištu

Zastupnik Tonino Picula dao je intervju za Dubrovački vjesnik u kojem je govorio o najvećim uspjesima u svom mandatu, kampanji po Hrvatskoj te očekivanjima od ovih europskih izbora.
09
svibnja

Nema suradnje s ovakvim HDZ-om

Zastupnik Tonino Picula dao je kraći intervju u kojem se osvrnuo na kampanju, stanje u Hrvatskoj i budućnost Europske unije.
07
svibnja

Intervju za T portal

Gotovo 133 tisuće glasova Tonino Picula osvojio je na europskim izborima 2014. godine. Bilo je to daleko najviše glasova od svih kandidata sa svih lista, ali i gotovo dvostruko više od aktualnog premijera Andreja Plenkovića. Hoće li ponoviti taj uspjeh te osvojiti i treći mandat u Europskom parlamentu, vidjet će se krajem svibnja. U otvorenom razgovoru u njegovu uredu na Zrinjevcu, Picula je za tportal otkrio svoja očekivanja od europskih izbora...
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.