HR EN

Intervjui

11
siječnja

BiH je uvijek partner EU institucijama

Prioriteti našeg predsjedanja Europskom unijom nisu dugoročno ostvarivi bez širenja na zapadni Balkan, poručio je Picula u intervjuu za Dnevni avaz.
01
siječnja

Zg summit prilika za Zapadni Balkan

Izvjestitelj EP-a za preporuke o Zapadnom Balkanu Tonino Picula očekuje da će 2020.donijeti zamah politike proširenja.
14
prosinca

Politika proširenja EU ponovno u centru političke debate

Dobro je što se proces proširenja vratio u centar političke debate - izjavio je u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu Tonino Picula.
09
prosinca

Za Uniju je proširenje pametno rješenje

EU mora dokazati da europske integracije i proširenje Unije nisu odvojeni procesi, poručio je Picula u intervjuu za Oslobođenje.
01
prosinca

Jedino proširenje EU donosi stabilnost Balkanu

EU bi na zapadni Balkan trebala izvoziti stabilnost kako ne bi s njega uvozila nestabilnost, smatra Tonino Picula.
09
studenog

Trumpovoj Americi smeta nova obrambena politika EU

Tonino Picula boravio je u okviru službene misije EP-a u SAD-u, te održao niz sastanaka s najvišim dužnosnicima UN-a, poput Glavnog tajnika Antónia Guterresa.
18
listopada

Tvorac sporazuma o Prevlaci vodi Crnu Goru u EU

Zastupnik Tonino Picula, novi izvjestitelj Europskog parlamenta za Crnu Goru, dao je intervju za Dubrovački vjesnik.
31
kolovoza

Hrvatska ne smije ostati izvan Schengena

Europarlamentarac Tonino Picula nedavno je izabran za koordinatora grupe Socijalista i demokrata (S&D) u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta za vanjsku politiku. U intervjuu za Novi list govorio je o pitanju opstanka Schengena koji za nas ima posebnu važnost, energetskoj tranziciji u kojoj su u EU hrvatski otoci laboratoriji za nova rješenja, te izazovima za Hrvatsku i Uniju u cjelini.
28
srpnja

Europska unija će se više baviti sobom

Tonino Picula nastavlja rad u Europskom parlamentu, kao ponovno izabrani zastupnik s liste SDP-a. Rođen je u Malom Lošinju, a školovao se u Šibeniku. Iako je diplomirao sociologiju Picula se većinu karijere bavio vanjskim poslovima. Intervju je dao Objektivu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.