HR EN

Intervjui

30
lipnja

Intervju za Slobodnu Dalmaciju

Zastupnik Tonino Picula u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju govori o nedavnom posjetu Europske komisije hrvatskim otocima koji je organizirao, koristi za Hrvatsku nakon ulaska u Schengen i svojem radu u Europskom parlamentu.
20
lipnja

Intervju za Nacional

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula dao je veliki intervju za Nacional u kojem je govorio o aktualnim temama u Hrvatskoj i svojem radu u Europskom parlamentu.
12
svibnja

Intervju za Večernji list

Intervju s Toninom Piculom, SDP-ovim zastupnikom u Europskom parlamentu, bivšim ministrom vanjskih poslova u Vladi premijera Ivice Račana i bivšim gradonačelnikom Velike Gorice, s kojim smo razgovarali o vanjskopolitičkoj poziciji Hrvatske, odnosima sa susjedima i stanju u SDP-u.
02
travnja

Problem vehabija je predugo otvoren

Uoči odlaska u Sarajevo, gdje kao član delegacije Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta ide u trodnevni radni posjet, zastupnik Tonino Picula dao je intervju za Dnevni avaz.
27
ožujka

Treći entitet osnažuju oni koji osporavaju jednakost Hrvata u BiH

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula sudjelovao je na nedavno održanom Znanstveno-stručnom skupu posvećenom rješenju hrvatskog pitanja za europsku BiH. Pozvao je na hitnu promjenu Izbornog zakona te nadogradnju Daytonskog sporazuma.
10
ožujka

I kopno može učiti o štednji od Visa i Lastova

Zastupnik Tonino Picula nedavno je predstavio priručnik "Izazov:uštedi vodu", nastao u okviru međunarodnog projekta Water Saving Challenge koji je naš eurozastupnik pokrenuo prošle godine na Svjetski dan voda. Zato ni ne čudi što je Europska federacija malih otoka istaknula upravo njega kao zastupnika koji je u aktualnom sazivu Europskog parlamenta najviše napravio za europske otoke.
12
veljače

Intervju za Jutarnji list

Situaciju u SDP-u, nastup premijera Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu i vanjsku politiku koju provodi aktualna Vlada, komentirao je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u razgovoru za Jutarnji list.
12
veljače

Intervju za Večernji list

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula dao je veliki intervju za Večernji list.
20
prosinca

Intervju o Schengenu, politici za otoke i stanju na Bliskom Istoku

Zahvaljujući hrvatskom europarlamentarcu koji sjedi u redovima Socijalista i Demokrata, a na čiju se inicijativu kao potpredsjednika Međuskupine Europskog parlamenta zaduženog za otoke posebna pažnja posvetila upravo toj problematici, dogodili su se konkretni pomaci na tom planu. Osim o toj temi, u razgovoru za Portal Oko zastupnik Tonino Picula dotaknuo se i aktualnih pitanja proširenja Schengena na Hrvatsku te reflektiranja nemirne situacije na Bliskom Istoku na ostatak svijeta...
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.