HR EN

Intervjui

03
rujna

Bez skorog pomaka, SDP će prijeći točku s koje oporavka nema

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, za Glas Slavonije govori o svojim europskim aktivnostima, budućnosti Hrvatske u EU, te stanju u SDP-u.
27
kolovoza

Intervju s Toninom Piculom

Tonino Picula zastupnik je u Europskom parlamentu u drugom mandatu, jedan je od najaktivnijih u njegovu radu. Ministar vanjskih poslova bio je u vladi Ivice Račana, a bio je i gradonačelnik Velike Gorice. Prije dužnosti u Europskom parlamentu, bio je dopredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a. Na europskim je izborima dva puta dobio uvjerljivo najveći broj preferencijalnih glasova.
30
lipnja

Intervju za Slobodnu Dalmaciju

Zastupnik Tonino Picula u velikom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju govori o nedavnom posjetu Europske komisije hrvatskim otocima koji je organizirao, koristi za Hrvatsku nakon ulaska u Schengen i svojem radu u Europskom parlamentu.
20
lipnja

Intervju za Nacional

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula dao je veliki intervju za Nacional u kojem je govorio o aktualnim temama u Hrvatskoj i svojem radu u Europskom parlamentu.
12
svibnja

Intervju za Večernji list

Intervju s Toninom Piculom, SDP-ovim zastupnikom u Europskom parlamentu, bivšim ministrom vanjskih poslova u Vladi premijera Ivice Račana i bivšim gradonačelnikom Velike Gorice, s kojim smo razgovarali o vanjskopolitičkoj poziciji Hrvatske, odnosima sa susjedima i stanju u SDP-u.
02
travnja

Problem vehabija je predugo otvoren

Uoči odlaska u Sarajevo, gdje kao član delegacije Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta ide u trodnevni radni posjet, zastupnik Tonino Picula dao je intervju za Dnevni avaz.
27
ožujka

Treći entitet osnažuju oni koji osporavaju jednakost Hrvata u BiH

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula sudjelovao je na nedavno održanom Znanstveno-stručnom skupu posvećenom rješenju hrvatskog pitanja za europsku BiH. Pozvao je na hitnu promjenu Izbornog zakona te nadogradnju Daytonskog sporazuma.
10
ožujka

I kopno može učiti o štednji od Visa i Lastova

Zastupnik Tonino Picula nedavno je predstavio priručnik "Izazov:uštedi vodu", nastao u okviru međunarodnog projekta Water Saving Challenge koji je naš eurozastupnik pokrenuo prošle godine na Svjetski dan voda. Zato ni ne čudi što je Europska federacija malih otoka istaknula upravo njega kao zastupnika koji je u aktualnom sazivu Europskog parlamenta najviše napravio za europske otoke.
12
veljače

Intervju za Jutarnji list

Situaciju u SDP-u, nastup premijera Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu i vanjsku politiku koju provodi aktualna Vlada, komentirao je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u razgovoru za Jutarnji list.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.