HR EN

Intervjui

26
ožujka

Picula za Telegram

Zastupnik Tonino Picula razgovarao je o krizi EU i poziciji Hrvatske uoči rasprava o budućnosti EU, politici prema Zapadnom Balkanu, Rusiji te stanju socijaldemokracije, u velikom intervjuu za Telegram.
17
siječnja

Intervju za Nacional

Zastupnik Tonino Picula u intervjuu za Nacional govori o svojim aktivnostima u Europskom parlamentu, trenutnoj situaciji u Europskoj uniji, ukidanju viza između Hrvatske i Amerike, izvješćima o napretku Srbije i Kosova te komentira domaća događanja.
22
prosinca

Intervju - Daytonski sustav - predložak za stagnaciju i sukobe

Ovo je bila godina velikog napretka za BiH, tvrdi zastupnik Picula, ali upozorava da pravi izazovi tek predstoje za ovu zemlju. Cijeli intervju čitajte u nastavku.
18
studenog

Intervju za Dnevni avaz

"Moje šanse ovise o tome u kojoj mjeri i u kojem pravcu članstvo SDP-a želi promjene postojećeg stanja. Nakon niza poraza na izborima, dva puta u deset mjeseci i na tri od četiri parlamentarna izbora u devet godina, SDP ne treba samo novo vodstvo. Stranka se mora obnoviti programski, statut prilagoditi demokratskim zahtjevima članstva, a organizacijski biti jače prisutna tamo gdje nas nema ili smo oslabili", rekao je kandidat za predsjednika SDP-a Tonino Picula za Dnevni avaz.
17
studenog

U četiri oka - intervju

Tonino Picula, kandidat za predsjednika SDP-a dao je intervju za Media servis.
07
studenog

Želim da SDP bude u stanju doći na vlast i kada HDZ nije u rasulu

"Od 2011. izgubili smo 320.000 birača! No, od kontinuiranog gubitka izbora mnogo više me zabrinjava kontinuirani gubitak identiteta stranke. Bez obzira na to što netko mislio, mi ipak nismo ni liberali ni narodnjaci, a najmanje - kalvinisti. SDP treba biti socijaldemokratska europska stranka", rekao je kandidat za predsjednika SDP-a Tonino Picula u intervjuu za Glas Slavonije
21
listopada

SDP-u treba vratiti politički identitet i dijalog

S kandidatom za predsjednika SDP-a Toninom Piculom razgovarali smo što očekuje od nove Vlade, kako se SDP treba postaviti u aktualnoj političkoj situaciji, pogotovo uzevši u obzir da je u SDP-u u tijeku unutarstranačka kampanja i o njegovom programu.
03
listopada

SDP mora zaštititi sve u nesigurnim pozicijama u društvu

"Ja želim novi program, statut, efikasniju organiziranost stranke i raskid s postojećim modelom monopola u vođenju stranke. Naš glavni politički cilj je dolazak na vlast", poručio je potpredsjednik SDP-a Tonino Picula u intervjuu za Novi list.
01
listopada

Izgubili smo mlade i ugrožene - moje je da ih vratim SDP-u!

"SDP sam suosnivao i gradio zajedno sa svojim kolegama u teškim vremenima, gledao ga kako raste, prolazi različite faze. SDP je moja politička kuća već 26 godina", rekao je Picula u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju u kojem je govorio o svojoj viziji stranke.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.