HR EN

Intervjui

10
ožujka

I kopno može učiti o štednji od Visa i Lastova

Zastupnik Tonino Picula nedavno je predstavio priručnik "Izazov:uštedi vodu", nastao u okviru međunarodnog projekta Water Saving Challenge koji je naš eurozastupnik pokrenuo prošle godine na Svjetski dan voda. Zato ni ne čudi što je Europska federacija malih otoka istaknula upravo njega kao zastupnika koji je u aktualnom sazivu Europskog parlamenta najviše napravio za europske otoke.
12
veljače

Intervju za Jutarnji list

Situaciju u SDP-u, nastup premijera Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu i vanjsku politiku koju provodi aktualna Vlada, komentirao je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u razgovoru za Jutarnji list.
12
veljače

Intervju za Večernji list

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula dao je veliki intervju za Večernji list.
20
prosinca

Intervju o Schengenu, politici za otoke i stanju na Bliskom Istoku

Zahvaljujući hrvatskom europarlamentarcu koji sjedi u redovima Socijalista i Demokrata, a na čiju se inicijativu kao potpredsjednika Međuskupine Europskog parlamenta zaduženog za otoke posebna pažnja posvetila upravo toj problematici, dogodili su se konkretni pomaci na tom planu. Osim o toj temi, u razgovoru za Portal Oko zastupnik Tonino Picula dotaknuo se i aktualnih pitanja proširenja Schengena na Hrvatsku te reflektiranja nemirne situacije na Bliskom Istoku na ostatak svijeta...
28
studenog

S 2 milijuna eura pomogao energetskoj neovisnosti hrvatskih otoka

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula inicijator je osnivanja Međuskupine u kojoj je kao potpredsjednik zadužen za europske otoke. Zbog njegove uloge u razvoju europskih otoka i financiranju projekata na otocima putem europskih fondova, ESIN je odabrao Piculu kao zastupnika koji je najviše napravio za europske otoke zbog čega je kandidiran za najboljeg europarlamentarca u kategoriji regionalnog razvoja" U razgovoru za Nacional, Picula je govorio o tim projektima i sljedećim potezima.
06
studenog

Otoci bi se trebali razvijati u smjeru kvalitetnijeg života mještana, a tek nakon toga privlačiti turiste

Aktivni rad Međuskupine polučio je brojne ideje i projekte, ali i obećavajuće smjernice zbog čega bi život na otocima mogao biti bolji. Zastupnik u Europskom parlamentu Picula u razgovoru za Dubrovački dnevnik govori kako je posebno ponosan na činjenice da su otoci konačno priznati kao jedinstvena područja suočena s izazovima i da će kohezijska politika ubuduće biti prilagođenija potrebama tih zajednica. Naglašava kako danas osjeća optimizam kada razmišlja o budućnosti hrvatskih otoka...
26
listopada

Hrvatskim otocima mogu pomoći otočani, ali uz jaku potporu države i EU

Zastupnik Tonino Picula u svojem je mandatu osnovao Međuskupinu za mora, rijeke, otoke i priobalna područja zahvaljujući kojoj su otoci dobili posebnu pozornost. Upravo zahvaljujući Piculinim inicijativama, Europska komisija već je osigurala 2 milijuna eura za razvoj projekata energetske neovisnosti otoka. O budućnosti hrvatskih otoka Picula govori u intervjuu za Lider.
30
rujna

Intervju tjedna

Zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u emisiji "Intervju tjedna" Jasmine Popović na Hrvatskom radiju.
24
rujna

Intervju za Al Jazeeru

Tonino Picula, hrvatski eurozastupnik, nekadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske i šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, za Al Jazeeru komentira situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi na međunarodnom planu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.