HR EN

Pitanja Europskoj komisiji

06
lipnja

Picula Komisiji: Kakve mjere planirate za otoke u novom proračunu?

Zastupnik Tonino Picula je Europskoj komisiji postavio prioritetno pitanje o mjerama smanjenja razlika u razvoju različitih regija u prijedlogu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje od 2021. do 2027. godine.
25
siječnja

Ne ukidajte tungsten rasvjetu kazalištima!

Na inicijativu kazališnih i dramskih predstavnika koji su mu se obratili zbog najavljene zabrane tungsten rasvjete u kazalištima, zastupnik Tonino Picula poslao je upit Europskoj komisiji. Zatražio je da im se prijelazni rok produlji s dvije na deset godina ili da se scenske umjetnosti i dalje tretiraju kao izuzetak.
13
siječnja

Kad ćete odblokirati ulazak Hrvatske u OECD?

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je podršku Europske komisije za ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i pitao što će učiniti da bi se odblokirao pristup Hrvatske OECD-u od strane Slovenije i Mađarske.
24
travnja

Omogućite širi pristup sadržaju u cijeloj EU!

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula obratio se Europskoj komisiji jer se građanima Europske unije koji putuju unutar nje, trenutno mogu uskratiti internetske usluge gledanja filmova, serija, sportskih prijenosa, slušanja glazbe, čitanja e-knjiga ili igranje igara, za što su platili u svojim zemljama. To se događa zbog geo-blokiranja, odnosno ograničavanja kupnje, plaćanja ili dostave između kupaca i prodavača iz različitih država.
07
ožujka

Picula pitao Komisiju o uklanjanju otpada s Jadrana

Zbog zatrpavanja plaža u Trsteniku na Pelješcu smećem iz susjedne Crne Gore i Albanije te brojnih mailova koje je dobio od zabrinutih građana, zastupnik Tonino Picula postavio je pitanje Europskoj komisiji: “Koje mjere poduzimate kako bi umanjili problem morskog otpada i ostvarili cilj dobrog ekološkog stanja svih morskih voda do 2020. godine?
23
veljače

Picula o zaštiti građana prilikom on-line trgovine

Povodom pokretanja platforme za pomoć potrošačima i trgovcima, zastupnik Tonino Picula pitao je Europsku komisiju koje mjere planira poduzeti kako bi se ostvarila potpuna pokrivenost svih država članica i sektora, vezano uz kupnju putem interneta.
16
veljače

Dva velika hrvatska projekta na listi prioriteta Europske komisije

Europska komisija je u utorak dala podršku projektima koji unaprjeđuju pristup globalnom tržištu ukapljenog priordnog plina (LNG), a na listi prioritetnih projekata Komisije koji su financirani iz Europske unije, nalaze se i dva projekta iz Hrvatske, LNG terminal na Krku i LNG tranzitni plinovod Zlobin-Slobodnica, koji su zajedno dobili više od 20 milijuna kuna.
29
siječnja

Picula pitao Komisiju hoće li zaštititi radnike iz Karlovca

Zbog 229 radnika tvrtke General Electric čije je hrvatsko sjedište u Karlovcu, a koji bi u iduće dvije godine mogli dobiti otkaz kao rezultat najavljene reorganizacije, zastupnik Tonino Picula obratio se Europskoj komisiji.
15
prosinca

Picula upozorio EK: Ovo su posljedice slovenske žice na granici

Nastavak postavljanja žice na granici Hrvatske i Slovenije posljednjih dana izaziva nezadovoljstvo stanovnika s obje strane granične crte jer zbog žilet-ograde stradava brojna divljač, zbog čega je zastupnik Tonino Picula reagirao pitanjem Europskoj komisiji.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.