HR EN

Pitanja Europskoj komisiji

17
ožujka

ZAPADNOM BALKANU HITNO EU FONDOVE ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA

S&D zatražili od Komisije da zemljama zap. Balkana omogući da koriste EU sredstva za borbu protiv koronavirusa
09
ožujka

Picula od EK traži da osigura sredstva za pogođene korona virusom

Picula smatra da EK mora imati plan i osigurana sredstva kojima će pomoći zemljama koje će biti najgore pogođene padom turističkog prometa
14
studenog

Kako će EK spriječiti ponavljanje slučaja Ranitidin?

Budući da se s hrvatskog i EU tržišta povlače lijekovi koji sadrže ranitidin, zastupnik Picula uputio je dva pitanja Komisiji o načinima zaštite potrošača.
06
lipnja

Picula Komisiji: Kakve mjere planirate za otoke u novom proračunu?

Zastupnik Tonino Picula je Europskoj komisiji postavio prioritetno pitanje o mjerama smanjenja razlika u razvoju različitih regija u prijedlogu višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje od 2021. do 2027. godine.
25
siječnja

Ne ukidajte tungsten rasvjetu kazalištima!

Na inicijativu kazališnih i dramskih predstavnika koji su mu se obratili zbog najavljene zabrane tungsten rasvjete u kazalištima, zastupnik Tonino Picula poslao je upit Europskoj komisiji. Zatražio je da im se prijelazni rok produlji s dvije na deset godina ili da se scenske umjetnosti i dalje tretiraju kao izuzetak.
13
siječnja

Kad ćete odblokirati ulazak Hrvatske u OECD?

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je podršku Europske komisije za ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i pitao što će učiniti da bi se odblokirao pristup Hrvatske OECD-u od strane Slovenije i Mađarske.
24
travnja

Omogućite širi pristup sadržaju u cijeloj EU!

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula obratio se Europskoj komisiji jer se građanima Europske unije koji putuju unutar nje, trenutno mogu uskratiti internetske usluge gledanja filmova, serija, sportskih prijenosa, slušanja glazbe, čitanja e-knjiga ili igranje igara, za što su platili u svojim zemljama. To se događa zbog geo-blokiranja, odnosno ograničavanja kupnje, plaćanja ili dostave između kupaca i prodavača iz različitih država.
07
ožujka

Picula pitao Komisiju o uklanjanju otpada s Jadrana

Zbog zatrpavanja plaža u Trsteniku na Pelješcu smećem iz susjedne Crne Gore i Albanije te brojnih mailova koje je dobio od zabrinutih građana, zastupnik Tonino Picula postavio je pitanje Europskoj komisiji: “Koje mjere poduzimate kako bi umanjili problem morskog otpada i ostvarili cilj dobrog ekološkog stanja svih morskih voda do 2020. godine?
23
veljače

Picula o zaštiti građana prilikom on-line trgovine

Povodom pokretanja platforme za pomoć potrošačima i trgovcima, zastupnik Tonino Picula pitao je Europsku komisiju koje mjere planira poduzeti kako bi se ostvarila potpuna pokrivenost svih država članica i sektora, vezano uz kupnju putem interneta.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.