HR EN

Plenarne sjednice

29
studenog

Picula pozdravio izvješća o Kosovu i Makedoniji

Kako izvješća o Kosovu i Makedoniji pokazuju, obje su zemlje tijekom godine na izmaku pokazale napredak u ispunjavanju uvjeta u približavanju Europskoj uniji
14
studenog

Nužan je stroži nadzor izvoza oružja iz EU

Prilikom rasprave o izvozu oružja iz Europske unije, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je povećanje razine transparentnosti o porijeklu novca kojim se oružje kupuje i gdje završava
28
veljače

Kraj Haaškog tribunala bio je dramatičan kao i njegov početak

„Haaški tribunal je trebao biti generator pomirbe i suočavanja s prošlošću. Međutim, pravda je u dosta slučajeva ustupila mjesto političkom oportunitetu“, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o radu i naslijeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, na sjednici Europskog parlamenta u Bruxellesu.
06
veljače

Strategija širenja EU-a na zapadni Balkan

Zastupnik u Europskom parlamentu i voditelj Izaslanstva za odnose s BiH, pozdravio je strategiju proširenja EU-a i ocijenio da njenim donošenjem Europska unija demonstrira odlučnost da investira i u vlastitu perspektivu, sigurnost i stabilnost.
16
siječnja

Hrvatska - most između Strategija EU-a za dunavsku i jadransku i jonsku regiju

Na prvoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu u 2018. godini, zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u raspravi o provedbi makroregionalnih strategija Europske unije. Hrvatska aktivno sudjeluje u dvije: Strategiji EU-a za dunavsku regiju i Strategiji za jadransku i jonsku regiju.
13
prosinca

Hrvatska u Schengenu prije sljedećih europskih izbora!

Na prijedlog S&D grupe Europski parlament raspravljao je o proširenju Schengena na Hrvatsku, danas u Strasbourgu. Zastupnik Tonino Picula zadovoljan je što je lobiranjem postigao da ova tema dobije prioritet na zadnjoj plenarnoj sjednici u 2017. godini.
24
listopada

EU institucije neće dopustiti blokadu Hrvatske u Schengen

"Očekujem da europske institucije neće dopustiti političku blokadu ulaska Hrvatske u Schengen kada zadovoljimo kriterije. Europska unija mora biti ravnopravna prema svim svojim zemljama članicama i diskriminacije ne smije biti!", poručio je zastupnik Tonino Picula na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.
14
lipnja

Izglasana izvješća o napretku Srbije, Kosova i Makedonije

Na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu, Europski parlament većinom glasova usvojio je izvješća o napretku Srbije, Kosova i Makedonije. Tom prilikom u raspravi je sudjelovao i zastupnik Tonino Picula, šef izaslanstva Europskog parlamenta za Kosovo i izvjestitelj u sjeni za Makedoniju.
17
svibnja

Nedopustivo je da EK prognozira umanjen rast RH zbog vlastite Uredbe!

„Postojeći europski sigurnosni mehanizmi pokazali su previše slabosti nakon terorističkih napada prvenstveno zbog toga što nema razmjene informacija između zemalja članica. Bolja suradnja sigurnosnih sustava preduvjet je za veću sigurnost građana. Politička realnost zahtijeva jačanje sigurnosti Unije, ali ova Uredba ne može kompenzirati temeljne slabosti!“, poručio je zastupnik Tonino Picula na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.