HR EN

Plenarne sjednice

13
veljače

Picula nije podržao Izvješće EP o BiH

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula glasao je danas protiv Izvješća EP o BiH
14
prosinca

VEĆA SIGURNOST UZ PODRŠKU VANJSKIM ČLANICAMA EU

Hrvatska je tokom 2018. suočena s izrazitim porastom nezakonitih prelazaka granice, prvenstveno iz BiH (6.415 osoba). Radi se o povećanju od čak 57% u odnosu na 2017.
29
studenog

Picula pozdravio izvješća o Kosovu i Makedoniji

Kako izvješća o Kosovu i Makedoniji pokazuju, obje su zemlje tijekom godine na izmaku pokazale napredak u ispunjavanju uvjeta u približavanju Europskoj uniji
14
studenog

Nužan je stroži nadzor izvoza oružja iz EU

Prilikom rasprave o izvozu oružja iz Europske unije, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je povećanje razine transparentnosti o porijeklu novca kojim se oružje kupuje i gdje završava
28
veljače

Kraj Haaškog tribunala bio je dramatičan kao i njegov početak

„Haaški tribunal je trebao biti generator pomirbe i suočavanja s prošlošću. Međutim, pravda je u dosta slučajeva ustupila mjesto političkom oportunitetu“, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o radu i naslijeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, na sjednici Europskog parlamenta u Bruxellesu.
06
veljače

Strategija širenja EU-a na zapadni Balkan

Zastupnik u Europskom parlamentu i voditelj Izaslanstva za odnose s BiH, pozdravio je strategiju proširenja EU-a i ocijenio da njenim donošenjem Europska unija demonstrira odlučnost da investira i u vlastitu perspektivu, sigurnost i stabilnost.
16
siječnja

Hrvatska - most između Strategija EU-a za dunavsku i jadransku i jonsku regiju

Na prvoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu u 2018. godini, zastupnik Tonino Picula sudjelovao je u raspravi o provedbi makroregionalnih strategija Europske unije. Hrvatska aktivno sudjeluje u dvije: Strategiji EU-a za dunavsku regiju i Strategiji za jadransku i jonsku regiju.
13
prosinca

Hrvatska u Schengenu prije sljedećih europskih izbora!

Na prijedlog S&D grupe Europski parlament raspravljao je o proširenju Schengena na Hrvatsku, danas u Strasbourgu. Zastupnik Tonino Picula zadovoljan je što je lobiranjem postigao da ova tema dobije prioritet na zadnjoj plenarnoj sjednici u 2017. godini.
24
listopada

EU institucije neće dopustiti blokadu Hrvatske u Schengen

"Očekujem da europske institucije neće dopustiti političku blokadu ulaska Hrvatske u Schengen kada zadovoljimo kriterije. Europska unija mora biti ravnopravna prema svim svojim zemljama članicama i diskriminacije ne smije biti!", poručio je zastupnik Tonino Picula na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.