HR EN

Plenarne sjednice

26
studenog

Hrvatska među 3 članice najugroženije klimatskim promjenama

Globalno zatopljenje prijeti opstanku građana i kulturne baštine, hrvatske i europske, upozorio je hrvatski zastupnik Tonino Picula.
24
listopada

Neotvaranje pregovora sa Sj. Makedonijom i Albanijom povijesna greška EU

Neotvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom je povijesna greška Europske unije, poručio je zastupnik Picula na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
22
listopada

Picula: Vijeće mora ispraviti grešku

Zastupnik Tonino Picula kritizirao je prošlotjedni sastanak Vijeća, na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.
17
rujna

Uplitanje stranih sila u izbore u EU moramo zaustaviti

„Izborno uplitanje stranih sila u izborne procese u članicama Europske unije, financiranjem stranaka i širenjem lažnih informacija i vijesti moramo zaustaviti“, rekao je Tonino Picula prilikom danas održanog govora na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na temu stranog uplitanja u izborne procese.
16
rujna

Hitno zaustaviti nasilje u Hong Kongu

Potrebne su hitne mjere za okončanje nasilja na ulicama Hong Konga te nastavak dijaloga svih ključnih dionika kako bi smo osigurali ispunjavanje preuzetih dogovora i obveza, istaknuo je Tonino Picula tijekom jučerašnjeg govora na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.
21
srpnja

Picula izvjestitelj Europskog parlamenta za financijski instrument pretpristupne pomoći IPA III

Picula će kao pregovarač u ime Europskog parlamenta s Europskim vijećem i Komisijom dogovarati uvjete za dodjelu sredstava IPA III, kojem je cilj pomoći zemljama budućim kandidatkinjama i kandidatkinjama za članstvo u EU da ispune uvjete potrebne za pristupanje.
18
srpnja

EU nastavlja s miroljubivim globalnim inicijativama

Novoizabrani koordinator S&D-a u Odboru za vanjsku politiku Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula, istaknuo je potrebu za mirnim rješenjima u Venecueli i Hong Kongu.
17
srpnja

Provedba globalne strategije EU-a

Europa jest i mora ostati relevantna - ima sredstva za djelovanje i zaštitu mira u suradnji s našim saveznicima. Ona pomaže stvaranju i očuvanju uvjeta za mir i ljudskog dostojanstva u mnogim mjestima svijeta, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o provedbi globalne strategije EU-a.
18
travnja

Snažnija potpora Unije kontroli naših granica

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula podržao je Izvješće o prijedlogu uredbe o Europskoj graničnoj i obalnoj straži, na zadnjem plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.