HR EN

Plenarne sjednice

24
listopada

Neotvaranje pregovora sa Sj. Makedonijom i Albanijom povijesna greška EU

Neotvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom je povijesna greška Europske unije, poručio je zastupnik Picula na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
22
listopada

Picula: Vijeće mora ispraviti grešku

Zastupnik Tonino Picula kritizirao je prošlotjedni sastanak Vijeća, na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.
17
rujna

Uplitanje stranih sila u izbore u EU moramo zaustaviti

„Izborno uplitanje stranih sila u izborne procese u članicama Europske unije, financiranjem stranaka i širenjem lažnih informacija i vijesti moramo zaustaviti“, rekao je Tonino Picula prilikom danas održanog govora na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta na temu stranog uplitanja u izborne procese.
16
rujna

Hitno zaustaviti nasilje u Hong Kongu

Potrebne su hitne mjere za okončanje nasilja na ulicama Hong Konga te nastavak dijaloga svih ključnih dionika kako bi smo osigurali ispunjavanje preuzetih dogovora i obveza, istaknuo je Tonino Picula tijekom jučerašnjeg govora na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.
21
srpnja

Picula izvjestitelj Europskog parlamenta za financijski instrument pretpristupne pomoći IPA III

Picula će kao pregovarač u ime Europskog parlamenta s Europskim vijećem i Komisijom dogovarati uvjete za dodjelu sredstava IPA III, kojem je cilj pomoći zemljama budućim kandidatkinjama i kandidatkinjama za članstvo u EU da ispune uvjete potrebne za pristupanje.
18
srpnja

EU nastavlja s miroljubivim globalnim inicijativama

Novoizabrani koordinator S&D-a u Odboru za vanjsku politiku Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula, istaknuo je potrebu za mirnim rješenjima u Venecueli i Hong Kongu.
17
srpnja

Provedba globalne strategije EU-a

Europa jest i mora ostati relevantna - ima sredstva za djelovanje i zaštitu mira u suradnji s našim saveznicima. Ona pomaže stvaranju i očuvanju uvjeta za mir i ljudskog dostojanstva u mnogim mjestima svijeta, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o provedbi globalne strategije EU-a.
18
travnja

Snažnija potpora Unije kontroli naših granica

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula podržao je Izvješće o prijedlogu uredbe o Europskoj graničnoj i obalnoj straži, na zadnjem plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
27
ožujka

Picula protiv povećanja tereta sufinanciranja za RH

Picula se kritički osvrnuo na neke od najvažnijih prijedloga nove Kohezijske politike i ocijenio kako je presudno za zemlje poput RH da se teret sufinanciranja ne poveća, kao ni da se rokovi ne smiju kratiti
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.