HR EN

Plenarne sjednice

16
srpnja

Provedba globalne strategije EU-a

Europa jest i mora ostati relevantna - ima sredstva za djelovanje i zaštitu mira u suradnji s našim saveznicima. Ona pomaže stvaranju i očuvanju uvjeta za mir i ljudskog dostojanstva u mnogim mjestima svijeta, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o provedbi globalne strategije EU-a.
18
travnja

Snažnija potpora Unije kontroli naših granica

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula podržao je Izvješće o prijedlogu uredbe o Europskoj graničnoj i obalnoj straži, na zadnjem plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.
27
ožujka

Picula protiv povećanja tereta sufinanciranja za RH

Picula se kritički osvrnuo na neke od najvažnijih prijedloga nove Kohezijske politike i ocijenio kako je presudno za zemlje poput RH da se teret sufinanciranja ne poveća, kao ni da se rokovi ne smiju kratiti
13
veljače

Picula nije podržao Izvješće EP o BiH

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula glasao je danas protiv Izvješća EP o BiH
14
prosinca

VEĆA SIGURNOST UZ PODRŠKU VANJSKIM ČLANICAMA EU

Hrvatska je tokom 2018. suočena s izrazitim porastom nezakonitih prelazaka granice, prvenstveno iz BiH (6.415 osoba). Radi se o povećanju od čak 57% u odnosu na 2017.
29
studenog

Picula pozdravio izvješća o Kosovu i Makedoniji

Kako izvješća o Kosovu i Makedoniji pokazuju, obje su zemlje tijekom godine na izmaku pokazale napredak u ispunjavanju uvjeta u približavanju Europskoj uniji
14
studenog

Nužan je stroži nadzor izvoza oružja iz EU

Prilikom rasprave o izvozu oružja iz Europske unije, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula zatražio je povećanje razine transparentnosti o porijeklu novca kojim se oružje kupuje i gdje završava
28
veljače

Kraj Haaškog tribunala bio je dramatičan kao i njegov početak

„Haaški tribunal je trebao biti generator pomirbe i suočavanja s prošlošću. Međutim, pravda je u dosta slučajeva ustupila mjesto političkom oportunitetu“, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o radu i naslijeđu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, na sjednici Europskog parlamenta u Bruxellesu.
06
veljače

Strategija širenja EU-a na zapadni Balkan

Zastupnik u Europskom parlamentu i voditelj Izaslanstva za odnose s BiH, pozdravio je strategiju proširenja EU-a i ocijenio da njenim donošenjem Europska unija demonstrira odlučnost da investira i u vlastitu perspektivu, sigurnost i stabilnost.
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.