HR EN
9. svibnja 2017. Projekti Ureda

Newsletter zastupnika Picule (siječanj - travanj) 2017.

U prvom ovogodišnjem newsletteru, pročitajte sažetak aktivnosti zastupnika Picule u protekla četiri mjeseca - od siječnja do travnja.

"Drage sugrađanke i sugrađani,

u današnje vrijeme osjećaj sigurnosti kod građana, odnosno iz njega primjereno izvedena Zajednička sigurnosna i obrambena politika, postaju kritično važni elementi za buduće funkcioniranje Europske unije. Zbog kriznih procesa u EU i oko nje, sve više u pitanje dolazi jedna od njenih najvažnijih tekovina - sloboda kretanja. U tekućim raspravama o budućnosti EU zato je izrazito važno naglašavati kako svi građani moraju imati jednaka prava, neovisno s koje strane schengenskih granica žive.

Pored toga, Zajednička vanjska i sigurnosna politika EU mora ozbiljno uzeti u obzir porast napetosti na balkanskom i peribalkanskom prostoru. Gotovo da nema države na europskom jugoistoku, čak neovisno o tome jesu li članice EU ili ne, bez snažnih unutarnjih konfrontacija. U čestim misijama u ta područja uvijek pozivam na važnost europskih vrijednosti mira, dijaloga i suradnje.

Dobrobit hrvatskih, kao i drugih europskih otoka, ostaje u fokusu mog djelovanja. Problemi ljudi koji žive na otocima, jedna su od realnosti Europe. Od 28 zemalja članica EU, 24 imaju otoke ili su same otoci – zbog čega je kvaliteta života na njima trajni prioritet kojeg sam postavio još na početku mandata u Europskom parlamentu.

U prvom ovogodišnjem newsletteru dajem vam na uvid sažetak mojih aktivnosti u protekla četiri mjeseca.

Baš kao i do sada, preko mojih ureda u Zagrebu i Bruxellesu, ostajem vam na raspolaganju."

 

Tonino Picula - Vaš zastupnik u Europskom parlamentu

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.