HR EN
31. prosinca 2018. Projekti Ureda

Newsletter: Pregled aktivnosti u 2018.

Pred Vama je Newsletter u kojem donosimo pregled najvažnijih događaja, projekata i aktivnosti na kojima je zastupnik Tonino Picula radio od srpnja do kraja 2018. godine kao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu

U osvit novog sedmogodišnjeg proračuna Unije, Picula je u Hrvatskoj ugostio kolege iz Progresivnog saveza socijalista i demokrata kako bi osigurao podršku parlamentarne skupine za jačanje hrvatskog proračuna za koheziju. Poboljšavanjem učinkovitosti korištenja tih sredstava, smanjit ćemo razlike u razvoju između RH i prosjeka EU.

Nakon što je početkom ljeta nakon Piculinog višegodišnjeg rada i lobiranja osnovano Tajništvo za otoke, prvo radno tijelo u povijesti Unije zaduženo isključivo za pomoć otočanima, odobren je i budžet od čak 12 milijuna eura za pomoć energetskoj tranziciji otoka. Već u prvom raspisanom pozivu, novac za pilot projekt energetske tranzicije odobren je za pet otoka Cresko-lošinjskog akvatorija. Uz to, WASAC projekt štednje vode, koji je inicirao i proveo Piculin ured, preuzeli su i Nordijci.

Više detalja pronađite u Newsletteru, a za sva pitanja i informacije kontaktirajte Urede u Zagrebu i Bruxellesu, putem weba www.toninopicula.com ili preko Facebooka.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.