HR EN
17. srpnja 2019. Plenarne sjednice

Provedba globalne strategije EU-a

Europa jest i mora ostati relevantna - ima sredstva za djelovanje i zaštitu mira u suradnji s našim saveznicima. Ona pomaže stvaranju i očuvanju uvjeta za mir i ljudskog dostojanstva u mnogim mjestima svijeta, poručio je zastupnik Tonino Picula u raspravi o provedbi globalne strategije EU-a.

Mnogo je učinjeno, ali najveće postignuće u posljednje tri godine je izgradnja učinkovite europske obrane. 

"Da, postigli smo više u nekoliko godina nego u nekoliko desetljeća. To je dokaz da se može učiniti mnogo, kad postoje politička volja i jedinstvo. Napravili smo niz koraka u cilju povećanja djelotvornosti obrane Europe- radi se o maksimiziranju naših resursa, boljoj zaštiti naših građana dok ponovno potvrđujemo ulogu Europske unije u svijetu. Konačno, kada je u pitanju uloga Europske unije u svijetu ne možemo izbjegavati iznošenje važnosti multilateralnog poretka. Moramo učiniti još više očuvanje naših dosadašnjih postignuća i jačanje naših napora za budućnost", poručio je zastupnik Picula u svom govoru.

Cijeli govor pogledajte u videu.

 

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.