HR EN
7. ožujka 2016. Pitanja Europskoj komisiji

Picula pitao Komisiju o uklanjanju otpada s Jadrana

Zbog zatrpavanja plaža u Trsteniku na Pelješcu smećem iz susjedne Crne Gore i Albanije te brojnih mailova koje je dobio od zabrinutih građana, zastupnik Tonino Picula postavio je pitanje Europskoj komisiji: “Koje mjere poduzimate kako bi umanjili problem morskog otpada i ostvarili cilj dobrog ekološkog stanja svih morskih voda do 2020. godine?

"Koje mjere poduzimate kako bi umanjili problem morskog otpada i ostvarili cilj dobrog ekološkog stanja svih morskih voda do 2020. godine?", pitao je Picula Komisiju.

U svom jednominutnom govoru na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu, Picula je upozorio da je "u posljednjih 100 godina proizvodnja smeća porasla za 10 puta, a do 2025. godine svijet bi trebao proizvoditi dvostruko više smeća nego sada. Značajan dio proizvedenog otpada završava u moru te ozbiljno ugrožava ekosustav mora, okoliš i zdravlje. 80 posto tog morskog otpada na kopnu i 20 posto na moru, rezultat je isključivo ljudskih aktivnosti".

Njegov govor možete vidjeti na linku.

Plenarna sjednica u Strasbourgu

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.