HR EN
6. travnja 2018. Odbori / Međuskupina

Zastupnik Picula u radnom posjetu Sarajevu

Kao član delegacije Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula išao je u trodnevni radni posjet Sarajevu.

"Volio bih da sigurnosni sustav BiH uđe u EU prije same države, ali postojanje čak 17 različitih policija i agencija utječe na našu efikasnost”, rekao je Dragan Mektić, ministar za sigurnost BiH, tijekom razgovora s izaslanstvom Pododbora za sigurnost i obranu (SEDE) Europskog parlamenta koje je boravilo u Sarajevu u trodnevnom radnom posjetu.

Ta izjava možda najbolje opisuje raskorak između ambicija i trenutnih mogućnosti struktura zaduženih za sigurnost u susjednoj državi. Kao član izaslanstva i voditelj Odbora za suradnju s BiH i Kosovom EP-a, ponovio sam kako blokada rada zajedničkog parlamentarnog odbora od strane parlamenta BiH negativno utječe na percepciju BiH u institucijama EU", poručio je zastupnik Tonino Picula voditelj Izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom, nakon povratka iz Sarajeva. 

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.