HR EN
26. listopada 2018. Video & audio

Velike alokacije EU sredstava Hrvatska mora iskoristiti

Gostujući u emisiji Dossier Europa Prvog programa Hrvatskog radija, Tonino Picula je istaknuo nužnost da Hrvatska podigne apsorpcijske kapacitete za EU fondove

Prema alokaciji sredstava po glavi stanovnika, Hrvatska je jedna od zemalja kojoj su dodijeljena najveća sredstva u okviru Kohezijske politike Europske unije, no hrvatske institucije moraju učiniti puno kako bi se podigla sposobnost njihovog iskorištavanja, naglasio je u gostovanju u emisiji Dossier Europa hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula. 

Druge teme o kojima se raspravljalo u emisiji bile su vladavina prava u Rumunjskoj i izazovi Europskoj uniji od strane vlada zemalja članica koje odustaju od pridržavanja vrijednosti temeljem kojih su ušle u članstvo EU, kao i o mogućem uplitanju stranih sila u izbore za Europski parlament 2019., putem instrumenata utjecaja na javno mnijenje kroz društvene mreže, na što je upozorio skandal Cambridge Analytica.

Cijelu emisiju Dossier Europa poslušajte na ovoj poveznici.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.