HR EN
12. rujna 2020. Video & audio

Sporazum Srbije i Kosova u Trumpovoj režiji

Picula je gostovao u Crvenoj liniji N1 televizije Beograd, gdje je komentirao odnose u Crnoj Gori, sporazum Srbije i Kosova

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, izvjestitelj za Crnu Goru i preporuke za zapadni Balkan Tonino Picula gostovao je u petak 11. rujna u emisiji Crvena linija televizije N1, gdje je komentirao odjeke sporazuma između Srbije i Kosova u Washingtonu, rezultate izbora u Crnoj Gori i situaciju u regiji. U studiju su s Piculom bili i Reuf Bajrović, predsjednik Američko-europske alijanse i Borko Stefanović, nekadašnji pregovarač Srbije s Kosovom. 

Picula je istaknuo kako je teško predvidjeti kako će se potpisnice sporazuma uopće pridržavati zbog nekih od njegovih odredbi poput toga da se Kosovo mora suzdržavati od članstva u međunarodnim organizacijama, ili da Srbija prestane lobirati protiv priznavanja Kosova. 

Pozdravio je poruke srpskog predsjednika Vučića i albanskog premijera Hotija o tome da obje zemlje planiraju nastaviti s približavanjem EU i rješavati svoje međusobne probleme uz pomoć Bruxellesa.

Cijelu emisiju pogledajte na poveznici.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.