HR EN
14. siječnja 2017. Video & audio

Specijal povodom 25 godina priznanja Hrvatske

Je li Hrvatska u četvrt stoljeća od međunarodnoga priznanja ulaskom u NATO i EU ostvarila sve svoje vanjskopolitičke prioritete te kako će se razvijati odnosi sa susjedima, a kako s ostatkom svijeta - govorili su zastupnik Tonino Picula, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, te bivši ministri vanjskih poslova Mate Granić i pravosuđa Milan Ramljak.

"25 godina nakon priznanja Hrvatske i tri i pol godine nakon što smo ušli u EU, vrlo je konfuzna situaciju u našem susjedstvu. Jedina smo članica Unije koja je od svog europskog susjedstva ograđena žicom. Volio bih da u budućnosti budemo svjedoci vanjske politike koja će biti odraz želje građana koji u Hrvatskoj žive dobro jer takvu će Hrvatsku biti lako braniti u inozemstvu i okolnostima koje će biti sve teže u godinama koje dolaze", rekao je zastupnik Tonino Picula u posebnoj emisiji HTV-a povodom obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Cijelu emisiju pogledajte na linku.

Gdje je hrvatska vanjska politika danas - posebna emisija

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.