HR EN
15. travnja 2020. Video & audio

Solidarnost nije opcija, već obveza EU

Picula je komentirao teme ovotjedne plenarne sjednice EP, kojoj je fokus borba protiv korona virusa

U organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu, hrvatski zastupnik Tonino Picula sudjelovao je na videokonferenciji za medije na kojoj se osvrnuo na glavne teme dnevnoga reda predstojeće plenarne sjednice te na ostale aktualnosti u radu EP-a.

Zastupnik Picula istaknuo je kako za Europsku uniju solidarnost nije opcija, nego obaveza. „Mjere koje ćemo izglasati na ovoj sjednici korak su prema oporavku europskog gospodarstva, poticaj optimizmu europskih građana i vraćanje vjerodostojnosti Europskoj uniji. Izjasnit ćemo se o deset prijedloga iz paketa mjera za pomoć članicama i europskom susjedstvu u borbi protiv posljedica pandemije. To dokazuje da EU i njezine institucije izlaze iz početne, nedovoljno aktivne faze i ulaze u jednu proaktivnu fazu“, rekao je Picula. Istaknuo je kako dnevni red sjednice uključuje i široko postavljene izmjene proračuna za 2020. godinu. „Nastojat ćemo pomoći svima onima koji su neposredno ugroženi pandemijom, radnicima koji ostaju bez posla, te onima na prvoj crti obrane - od zdravstvenog osoblja, do građana koji osiguravaju stabilan lanac opskrbe medicinskim materijalom i hranom.“

Cijelu konferenciju pogledajte na poveznici.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.