HR EN
7. lipnja 2019. Video & audio

Naš je interes integrirana vanjska politika EU u regiji

Gostujući u Poligrafu Hrvatskog radija, Picula je naglasio kako Hrvatskoj trebaju mirni i prosperitetni susjedi u regiji, za što trebamo imati bolje promišljenu vanjsku politiku

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula gostovao je jutros u Poligrafu Prvog programa Hrvatskog radija. Komentirao je izgledni razvoj pregovora za vodeća mjesta u institucijama EU nakon završetka izbora za EP, i naglasio kako će pregovori za stvaranje stabilne većine u EP biti znatno složeniji nego u prošlom sazivu. Smatra kako je povećani odziv na izbore, u kombinaciji s daleko manjim uspjehom euroskeptične desnice od očekivanog pokazao da je značajan broj birača odlučio podržati daljni institucionalni razvoj EU nasuprot njezinom rastakanju.

Govoreći o vanjskopolitičkoj Inicijativi tri mora, koju snažno promovira Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ocijenio je kako je riječ o projektu koji živi samo konferencijski život. 

Cijelo gostovanje pogledajte na poveznici.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.