HR EN
5. travnja 2017. Video & audio

Imam problem - emisija

Otocima se može pomoći preko institucija, ali postoje i načini da se iskoriste dobre prakse koje već sada ostoje na otocima, poručio je zastupnik Tonino Picula u emisiji "Imam problem" za HRT.

"Zalažem se da se puno više uči od otoka i otočana. Otoke se ne smije tretirati kao muzeje na otvorenom i opterećivati ih razvojnim strategijama koje otoci ne mogu podnijeti jer oni su postojali davno prije nego što je nastala Europska unija - to često zaboravljamo.

Tek otkad postoji Međuskupina Europskog parlamenta u kojoj sam zadužen za otoke, mi imamo tijelo koje je uopće posvećeno problemima europskih otoka, a osobno imam mogućnost učinkovitog komuniciranja otočnih problema na europskoj razini.

Treba kombinirati jednu vrstu gospodarskog razvoja otoka, govoriti o visokoj potrebi socijalne uključivosti na otocima i jednako tako o ekološkoj zaštiti.

Posebno mi je drago da je Europska komisija odlučila prihvatiti moj prijedlog i odvojila 2 milijuna eura kojim bi se trebalo istražiti na koji način proizvoditi struju iz obnovljivih izvora energija. Trebamo razvijati postojeće dobre prakse koje već postoje na otocima" - zaključio je zastupnik Tonino Picula.

Cijelu emisiju pogledajte na linku.

HRT - IMAM PROBLEM

 

 

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.