HR EN
2. ožujka 2018. Video & audio

Dobro jutro Hrvatska

Zastupnik i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, ekskluzivno je predstavio priručnik o štednji vode u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

"Otočani mogu uštedjeti do 25% vode koju sada koriste. Neki si mogu postaviti ciljeve od 10%, neki 55%, ovisno o situaciji na njihovom otoku", rekao je zastupnik Tonino Picula, gostujući u emisiji "Dobro jutro Hrvatska". Gostovao je zajedno s Lučijanom Sangaletijem s Lastova koje je također uključeno u projekt "Water Saving Challenge", te predstavio priručnik "Izazov: uštedi vodu", neposredno prije službenog predstavljanja u zagrebačkoj Kući Europe.

Ovaj je projekt i nagrađen od struke nagradom "Greening Islands" koja se dodjeljuje u 3 kategorije: održiva energija, mobilitet i upravljanje vodom, a Piculin projekt dobio je upravo nagradu za upravljanje vodom.

"Vjerujem da smo mi dobili nagradu jer smo usmjerili mikrofon prema otočanima, kako bi oni nama prenijeli znanje, a ne obrnuto - mi njima, kao što je većinom bilo uvijek dosad."

Cijelo gostovanje možete pogledati u videu.

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.