HR EN
28. travnja 2020. Intervjui

Vučić sve dalje od demokratskih standarda

Za medije u Crnoj Gori i Srbiji Picula je komentirao pomoć EU tim zemljama u borbi protiv COVID-19 i narušavanje demokratskih standarda, te putu prema EU

Kao jedan od potpisnika pisma povjereniku EU za susjedstvo i proširenje Oliveru Varhelyiju, kojim se od Europske komisije traži da reagira na antidemokratske prakse predsjednika Aleksandra Vučića u Srbiji, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula komentirao je odnose EU i Srbije u svjetlu donacija Srbiji za borbu protiv pandemije COVID-19.

Među ostalim, istaknuo je kako vlasti u Srbiji upadljivo prešućuju činjenicu da je EU najveći donator pomoći Srbiji, kao i da Vučićevo uvođenje policijskog sata opako udara na osnovna ljudska prava u toj zemlji.

Više na poveznici.  

Za podgoričke je pak Vijesti Picula komentirao što se od Crne Gore u smislu reformi pravosuđa, izbornog sustava i medijskih sloboda očekuje kako bi ispunile kriterije EU i zatvorila poglavlja koja se odnose na ta područja javnih politika. Naglasio je kako EU očekuje jačanje uloge parlamenta u toj zemlji, kao i provedbu reformi izbornog sustava.

Intervju za Vijesti pročitajte ovdje.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.