HR EN
18. veljače 2019. Internet & tisak

Sredstvima EU dograđena luka u Crikvenici

Picula je ocijenio da je Županijska lučka uprava Crikvenica sjajan primjer kako maksimalno iskoristiti prilike koje u financiranju projekata pruža Europska unija

Projekt dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica, vrijedan 33 milijuna kuna, od čega je 28 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, predstavljen je u četvrtak. Za provedu projekta je osigurano 85 posto bespovratnih europskih sredstava ili 28 milijuna kuna iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ostatak financira resorno ministarstvo, a projekt je pripremila Županijska lučka uprava Crikvenica.

Ugovor o financiranju potpisan je lani, na osnovi poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je prvi puta omogućilo županijskim lučkim upravama europska sredstva za obnovu i dogradnju lučke infrastrukture od značaja za otočno stanovništvo. Kako je rečeno, Županijska lučka uprava Crkvenica prepoznala je mogućnost za unaprjeđenje povezanosti otoka Krka s kopnom i bolje uvjete života njegovih stanovnika. U sklopu projekta, do ljeta 2020. bit će izgrađen novi zapadni lukobran, novi gat i sidreni sustav te obavljeni drugi radovi, a sve će omogućiti veći broj vezova i bolje povezivanje s otocima.

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula ocijenio je prilikom predstavljanja projekta da je Županijska lučka uprava Crikvenica sjajan primjer kako maksimalno iskoristiti prilike koje u financiranju projekata pruža Europska unija.

Više tekstova o događaju na poveznicama u nastavku.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/predstavljen-projekt-dogradnje-luke-crikvenica-vrijedan-33-milijuna-kuna/8384381/

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/predstavljen-projekt-dogradnje-luke-crikvenica-vrijedan-33-milijuna-kuna-20190215

http://hr.n1info.com/Biznis/a370937/Predstavljen-projekt-dogradnje-luke-Crikvenica-vrijedan-33-milijuna-kuna.html

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.