HR EN
15. svibnja 2019. Internet & tisak

Posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Kandidat SDP-a za Europski parlament Tonino Picula boravio je u Bjelovarsko bilogorskoj županiji i pritom obišao Čazmu, Grubišno Polje, Daruvar i Bjelovar.

Dan je proveo gostovanjima na lokalnim radijskim postajama i razgovorom s građanima koji su pokazali interes za europske teme.

Predstavljajući program SDP-a u Bjelovaru, Picula je naglasak stavio na ravnopravnost. 

"Kada kažem ravnopravnost predstavljamo ju u tri bitna aspekta. Prvo je ravnopravnost građana. Hrvatski građani, nas 4 milijuna, mora biti ravnopravniji s drugih 500 milijuna građana EU. Druga ravnopravnost odnosi se na razlike regije u Hrvatskoj. EU ima 28 članica i 400 regija i zašto naše regije ne bi iskoristile bolje mogućnosti da se uklanjaju razvojni dispariteti kao što su to učinile neki prije nas.

I na kraju, Hrvatska kao članica mora biti ravnopravna u smislu donošenja nekih odluka koje su bitne za život naših ljudi pri čemu mislim na obranu kohezijske politike i strukturnih fondova gdje se nismo proslavili u ovih pet godina."

Cijeli članak čitajte na linkovima.

Superportal

Bjelovar.live

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.