HR EN
15. ožujka 2018. Internet & tisak

Picula nominirao Savez izviđača za Europskog građanina

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula nominirao je Savez izviđača Hrvatske za nagradu „Europski građanin“, koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti.

"Svijet kakav treba biti" - to je bio moto Međunarodne smotre koju je Savez izviđača Hrvatske održao prošlog ljeta i okupio čak 1.300 mladih iz Hrvatske i svijeta. No, to je zapravo njihov stalni moto jer pomažu izgraditi bolji svijet gradeći samostalne, odgovorne i predane osobe koje imaju konstruktivnu ulogu u društvu. Nominirao sam ih jer kontinuirano doprinose obrazovanju djece i mladih, te pomažu oblikovati pojedince u odgovorne građane i članove lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice" - kazao je Picula pojašnjavajući motive za nominaciju izviđača.

Savez izviđača Hrvatske najveća je organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj te baštinik 100-godišnje tradicije skautskog pokreta u Hrvatskoj koja okuplja 67 lokalnih izviđačkih udruga i čak 3500 članova. Osim iz Hrvatske, na međunarodnoj su Smotri sudjelovali izviđači iz Belgije, Francuske, Izraela, Slovenije i Makedonije.

Cijeli članak čitajte na linku.

Još objava čitajte na:

Vecernji.hr

24sata

N1 televizija

Šibenik in

Izvor: Jutarnji list
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.