HR EN
2. ožujka 2018. Internet & tisak

Picula izdao priručnik kako uštedjeti vodu na otocima

Zastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za europske otoke, predstavio je u Kući Europe u Zagrebu priručnik Izazov: uštedi vodu – vodič za pametno upravljanje vodom uz koji sve otočne i kopnene zajednice mogu uštedjeti čak četvrtinu vode!

Priručnik je rezultat međunarodnog projekta 'Water Saving Challenge' (WaSaC) koji je Picula lani, simbolično na Svjetski dan vode 22. ožujka, pokrenuo u suradnji s Kraljevskim tehnološkim institutom u Stockholmu, priopćeno je iz Piculina ureda. Projekt obuhvaća osam otoka iz četiri EU države: po dva iz Grčke, Francuske, Irske i Vis i Lastovo iz Hrvatske.

"Naš priručnik 'Izazov: uštedi vodu – vodič za pametno upravljanje vodom' rezultat je jednogodišnjeg istraživanja na terenu i timskog rada te dokazuje da SVAKI otok, baš kao i kopnena zajednica, može uštedjeti vodu! Ta štednja ne podrazumijeva oskudicu već racionalno upravljanje vodom kroz primjenu tehnologije i utjecanja na svakodnevne ljudske navike, što naša rješenja čini dugoročnima i održivima", rekao je Picula. 

Ovaj Piculin projekt je krajem prošle godine dobio prestižnu nagradu 'Greening Islands' u kategoriji održivog upravljanja vodom.

Cijeli članak čitajte na linku.

Piculina inicijativa - uštedimo vodu! 

Izvor: T portal
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.