HR EN
13. lipnja 2017. Internet & tisak

Picula čestitao Udruzi Transplant na Europskom građaninu

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula nominirao je u travnju Hrvatsku udrugu Transplant za nagradu „European Citizen's Prize“ (Europski građanin), koju Europski parlament svake godine dodjeljuje istaknutim pojedincima, udrugama i organizacijama.

Vrednuju se aktivnosti ili djela koja su pokazala angažman u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanju prekogranične/transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

Nakon što je odlučeno da su Udruga Transplant i Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi dobili nagradu „Europski građanin“, zastupnik Tonino Picula danas je čestitao Tanji Watz, predsjednici udruge Transplant:

„Čestitam vam, obzirom na iznimnu važnost ove nagrade koju Europski parlament dodjeljuje od 2008! Nominirao sam vašu Udrugu jer je zbog sustavnog rada Hrvatska s dna ljestvice po broju darivatelja dospjela na vrh svjetske ljestvice i već smo godinama među prve tri zemlje na svijetu, a prvi u Europi, po broju darivatelja i obavljenih transplantacija organa.“

Cijeli članak možete čitati na linku.

Udruga Transplant dobila nagradu Europski građanin

Izvor: e zadar
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.