HR EN
8. listopada 2019. Internet & tisak

Borrell će ojačati poziciju EU u globalnim geopolitičkim odnosima

Tonino Picula, hrvatski zastupnik i koordinator za vanjske poslove parlamentarne grupacije Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, komentirao je podršku Odbora Borrellu.

"Josep Borrell je na jučerašnjem saslušanju pokazao kompetentnost, iskustvo i strast koja je potrebna da bismo zajednički Europsku uniju učinili jačim faktorom u geopolitici. Njegovi odgovori na naša pitanja kao i prioriteti koje je istaknuo tijekom uvodnog obraćanja pokazuju kako je svjestan izazova pred kojima se nalazi međunarodni pravni poredak, te uloge EU u očuvanju multilateralne slike svijeta. U svijetu koji je obilježen sve očitijim natjecanjem između Sjedinjenih Američkih Država i Narodne Republike Kine", naglasio je Picula, potrebno je da EU ponovno promisli svoj pristup „silosa“.

"Današnji odnos SAD-a prema EU potiče nas da svoju vanjsku i ekonomsku politiku bolje uskladimo kako bismo omogućili sigurnost i ekonomski napredak našim građanima, na način koji je u skladu s našim vrijednostima. U svim međunarodnim odnosima moramo se pridržavati principijelnog pragmatizma", ističe.

Pročitajte više na linku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.