HR EN
15. siječnja 2020. Internet & tisak

N1: Hrvatska ima što za ponuditi

Zastupnik Picula komentirao je prioritete hrvatskog predsjedanja EU-om i druge aktualne teme.

"Hrvatska ima što za ponuditi. Ne samo da smo najnovija članica, nego imamo najsvježija iskustva pregovaranja o članstvu, koje je dugostrajan i kompleksan proces.  Da bi Hrvatska u tome bila uspješna, ona mora uvjeriti zemlje članice da proširenje na Zapadni Balkan donosi korist i Uniji kao takvoj, što će biti izuzetno teško.

No, Hrvatska nema nekog izbora jer kako smo čuli i od premijera Plenkovića koji je prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a podijelio u četiri skupine: Europa koja razvija, Europska koja povezuje, Europka koja štiti i Europa koja je utjecajna, sve je to povezano s temeljnim projektom hoćeli se dogoditi jedna vrsta proboja u politici proširenja koja je u ovom trenutku blokirana. 

Uspjeh ova četiri elementa hrvatskog predsjedanja nije moguć ukoiko se ne dogod jedan  novi zamah u politici proširenja prema zapadnom Balkanu", rekao je zastupnik Picula u razgovoru za N1 televiziju.

Cijelo gostovanje pogledajte na linku.

Izvor: N1 televizija
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.