HR EN
21. travnja 2017. Internet & tisak

Kosovo zaslužuje europsku budućnost

U Prištini je 20. i 21. travnja održan 3. sastanak zajedničkog Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Kosova (SAPC) kojim je, kao voditelj Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovo, supredsjedao zastupnik Tonino Picula.

"Odnosi između Europske unije i Kosova su dvosmjerni - EU mora pomoći i biti prisutna, ali kosovske institucije moraju odraditi svoj dio posla. Predstoje im još mnogi izazovi, ali Kosovo je zemlja koja zaslužuje EU budućnost", poručio je zastupnik Picula.

Picula je istaknuo kako napredak po pitanju vladavine prava, pravosuđa, borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala nije dovoljan te da nema dovoljno pomaka ni u području slobode izražavanja.

"Postoje dobri akcijski planovi, ali potrebno je više političke volje za njihovu provedbu. Pozitivne promjene u smislu zakonodavstva trebaju biti opipljive i građani Kosova ih moraju osjetiti".

Izrazio je razočaranje i zbog sporog napretka u normalizaciji dijaloga Kosova i Srbije te naglasio trajnu polarizaciju politike na Kosovu.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Picula na Kosovu

Izvor: Index
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.