HR EN
20. ožujka 2018. Internet & tisak

Imam problem - štednja vode na otocima

Nije lako živjeti na otoku i otočani to znaju najbolje! Upravo zato je zastupnik Tonino Picula zatražio rješenja za probleme s nestašicom vode na otocima od otočana. Rezultate su nakon godinu dana prikupili u Priručniku "Izazov: uštedi vodu", koji je zastupnik Picula sa svojim suradnicima predstavio javnosti.

Priručnik "Izazov: uštedi vodu - vodič za pametno upravljanje vodom", kojeg je početkom ovog mjeseca u Zagrebu predstavio zastupnik Tonino Picula, govori o mjerama štednje vode na otocima. Projekt obuhvaća osam otoka iz četiri EU države: po dva iz Grčke, Francuske, Irske i Vis i Lastovo iz Hrvatske

Kroz jednogodišnju studiju i rad, sudionici projekta utvrdili su da se na svih osam otoka na godinu uštedi 200 milijuna litara vode, da se potrošnja struje smanji za 470.000 kWh, a emisija ugljičnog dioksida za 42.000 kilograma! Kada bi se njihovo znanje o štednji vode prenijelo na svih 2136 europskih otoka i njihovo stanovništvo, uštede u vodi, struji i emisiji stakleničnih plinova bile bi goleme.

Gostovanje zastupnika Picule u HRT-ovoj emisiji "Imam problem" pogledajte na linku.

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.