HR EN
7. svibnja 2018. Internet & tisak

Hrvatska u Schengen čim ispuni kriterije

Odbor za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) Europskog parlamenta usvojio je amandman SDP-ova europarlamentarca Tonina Picule prema kojemu Hrvatska treba postati članicom schengenskog prostora čim ispuni kriterije.

“Pozvao sam Vijeće da poštuje postupak koji će omogućiti ulazak Hrvatske u Schengen kada ispuni potrebne kriterije! Pritom sam naglasio da slobodno kretanje ljudi, usluga, robe i kapitala, temeljne vrijednosti EU važne za jedinstveno tržište, ne smije biti ugroženo zbog poznatih deficita zajedničkog europskog sustava azila”, kazao je Picula koji je u ime svoje S&D grupe radio kao izvjestitelj u sjeni na dva mišljenja Odbora za vanjske poslove (AFET) za Schengen.

Iz Piculina ureda najavljuju da će početkom lipnja Tonino Picula u Hrvatskoj organizirati konferenciju "Schengen - postignuća i očekivanja" na kojoj bi trebao sudjelovati i europski povjerenik Dimitris Avramopoulos. Dolazak su potvrdili bugarski i hrvatski ministar unutarnjih poslova Valentin Radev i Davor Božinović te rumunjska ministrica unutarnjih poslova Carmen Daniela DAN.  

Cijeli članak pročitajte na linku.

Izvor: Jutarnji list
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.