HR EN
18. rujna 2019. Internet & tisak

Brexit ne smije ugroziti koheziju EU

"Što god da se dogodi s Brexitom, rezultat ne smije ugroziti koheziju EU koju smo uspješno postigli o ovom pitanju", poručio je zastupnik Tonino Picula, sudjelujući u raspravi o Brexitu na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.

"Prošle su 3 godine od referenduma o Brexit-u; vjerujem da je većina u ovom domu bila iznenađena rezultatom jer su željeli drugačiji rezultat. No, dogodila se podrška onima koji dugo vremena u Bruxellesu vide dežurnog krivca za domaće konflikte. Ali ni nakon tri godine od referenduma UK nije spremna preuzeti odgovornost za Brexit ili odgovornost odustajanja od istog.

Pregovori su zaključeni, čestitke gospodinu Barnieru na obavljenom poslu, EU je svoje pozicije utvrdila. S druge strane kanala vladaju potpuno drugačije prilike, politički kaos i neizvjesnost i to u zemlji koja je u velikoj mjeri udarila temelje parlamentarnom sustavu i demokratskom odlučivanju. U zemlji čiji je parlament danas suspendiran.

Danas je tamo teško razlučiti što je smislena strategija, a što tek politički blef u bijegu od odgovornosti. Jedno je sigurno, što god da se dogodi s Brexit-om, rezultat ne smije ugroziti koheziju EU koju smo uspješno postigli o ovom pitanju", poručio je zastupnik Picula u govoru na plenarnoj sjednici.

Više detalja možete pronaći na linkovima.

24 sata

T portal

HRT

 

Pogledajte video njegovog govora.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.