HR EN
20. prosinca 2019. Projekti Ureda

Newsletter zastupnika Picule (srpanj-prosinac)

U posljednjem ovogodišnjem newsletteru zastupnik Picula želi vas informirati o najvažnijim aktivnostima u prvih šest mjeseci novog mandata.

"Nastavljam raditi na rješavanju problema nejednakosti u Hrvatskoj i Europi te pitanjima vanjske politike EU i u našem najbližem susjedstvu, ovog puta i kao koordinator S&D-a u Odboru za vanjsku politiku Europskog parlamenta. 

Zemljama koje se žele pridružiti Europskoj uniji, pomagat ću kao izvjestitelj Odbora za vanjske poslove za financijski Instrument pretpristupne pomoći IPA III, ali i kao izvjestitelj Europskog parlamenta za zagrebački summit o zapadnom Balkanu. Želja mi je izraditi konkretne preporuke za što skorije uklanjanje blokada u pregovorima sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Posebno mi je drago što vas mogu izvijestiti i da je naša inicijativa za čistu energiju ušla u European Green Deal, a u novom proračunu EU-a za 2020. nalazi se moj Akcijski plan za nastavak financiranja energetske tranzicije otoka i ruralnih područja u vrijednosti od četiri milijuna eura u naredne dvije godine. Također, u ovom mandatu s radom nastavlja i Međuskupina za mora, rijeke, otoke i priobalna područja kojoj se pridružilo više od 30 novih zastupnika", poručio je zastupnik Tonino Picula.

Više detalja nađite u newsletteru u privitku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.