HR EN

Ana Laća

Voditeljica ureda, Bruxelles

[email protected]

Šibenčanka s, nadam se, privremenom adresom u Bruxellesu.

Magistra međunarodnih odnosa i javnih politika (usmjerenja međunarodne javne politike i fiskalna decentralizacija). Magistrirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i CEU sveučilištu u Budimpešti kao stipendist Inicijative za fiskalnu decentralizaciju. Europskoj uniji i Bruxellesu se pridružila prije Hrvatske. Od prvog dana hrvatskog članstva zadužena za funkcioniranje kabineta zastupnika u Bruxellesu što, osim koordiniranja aktivnosti briselskog ureda, uglavnom uključuje komunikaciju s ostalim institucijama EU, praćenje odbora i delegacija te rad na zakonodavnim prijedlozima i rezolucijama Europskog parlamenta.

Prije toga radno iskustvo stekla na Sveučilištu u Vilniusu, u Europskoj komisiji, marketinškoj agenciji Grayling na provedbi projekta povodom hrvatskog pristupanja u EU te honorarno kao predavač i na provedbi međunarodnih projekata financiranih iz europskih fondova.

Zaljubljenica u sport, svoju nećakinju i Argentinu. Snažna zagovornica volontiranja jer je jedno od volonterskih iskustava prije 7 godina dovelo do današnjeg posla.

Ivan Matić

Ivan Matić

Voditelj projekata, Zagreb

+385 91 333 2448
[email protected]

Dubrovčanin s dugogodišnjom zagrebačkom adresom. Diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam Central European University-a u Budimpešti. Prije današnjeg zaposlenja radio u međunarodnim i lokalnim udrugama za zaštitu ljudskih prava i promociju održivog razvoja te radio u privatnom sektoru u području održivog turizma promovirao afirmaciju hrvatske maritimne baštine. Uvjereni socijaldemokrat i poklonik Slow Food pokreta.

Današnjeg šefa i mentora upoznao sam kao volonter u Hrvatskom saboru, a uspješnu jednogodišnju suradnju smo nastavili 2013. godine otkad u Zagrebu koordiniram projekte i aktivnosti Ureda zastupnika u Europskom parlamentu.

Vegetarijanac koji voli kuhati, šetati i bacati lopticu svom krznatom cimeru, joggirati u kasnim večernjim satima, skijanjem rušiti mitove o primorcima koji ne vole snijeg te, iz nepoznatih razloga, gutati knjige o tudorskoj Engleskoj.

Edo Katanić

akreditirani parlamentarni asistent, Bruxelles

[email protected]

Rođeni Zagrepčanin s višegodišnjim iskustvom studiranja i rada u inozemstvu. Magistrirao političke znanosti te ljudska prava. Tijekom studija je kao stipendist sudjelovao u nekoliko ljetnih škola, foruma i seminara, te je izlagao na akademskim skupovima.

Rad u Bruxellesu je započeo kroz pripravnički staž Robert Schuman u Ravnateljstvu za vanjske poslove Glavnog tajništva Europskog parlamenta, te kroz stažiranje u Uredu zastupnika Picule i u Tajništvu S&D grupe u Europskom parlamentu, gdje je pokrivao Odbor za vanjsku politiku i Pododbor za sigurnost i obranu.

Radio je i u briselskom privatnom sektoru, kao konzultant za EU politike zaštite okoliša. Jedini dinamovac u bruxelleskom uredu i veliki ljubitelj putovanja, glazbe i politike, što je uspio spojiti i kroz svoj akademski rad, baveći se političkim utjecajem na rock glazbu u 80-ima. Zaljubljenik u Skandinaviju, koju je proputovao u studentskim danima, te je kao stipendist u Oslu pohađao kolegij iz skandinavske politike i društva.

Gloria Mage Gospic

Odnosi s javnošću

+385 98 1786 025
[email protected]

Rođena Dubrovkinja s trajnom adresom u Zagrebu diplomirala je na polju odnosa s javnošću i političke komunikacije. Karijeru u PR-u započela je još kao praktikant na Fakultetu političkih znanosti nakon čega je život odvodi u Split gdje otvara vlastitu agenciju za odnose s javnošću. Nastavlja se baviti političkom komunikacijom s posebnim naglaskom na političke kampanje, ali i komunikacijom u gospodarstvu te društveno odgovornim poslovanjem.

Vraća se u Zagreb zbog ljubavi i nastavlja svoj posao ovdje sve do prilike da surađuje s, kako kaže, „gospodinom među političarima“.

Predavačica je na privatnoj akademiji u Zagrebu na marketinškim i komunikološkim kolegijima, kao i kolegijima iz grafičkog dizajna vezanim uz komunikacijske kampanje. Tečno govori engleski i španjolski, a njemački jezik malo manje tečno. Svoje slobodno vrijeme najčešće provodi sa suprugom i sinom, a skrivena strast su joj karaoke.

Odnosi s medijima i kreiranje sadržaja za sve medije i komunikacijske platforme njezina su svakodnevna zanimacija.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.