HR EN
24. siječnja 2020. Internet & tisak

Picula s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem

Trodnevni posjet Crnoj Gori u svojstvu stalnog izvjestitelja EP-a za tu zemlju, zastupnik Picula završio je susretom s predsjednikom Milom Đukanovićem.

Predsjednik Đukanović danas se sastao sa stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom, koji je boravio u službenom posjetu Crnoj Gori.  Predsjednik Đukanović je čestitao zastupniku Piculi na ponovnom izboru za člana EP-a i dužnostima izvjestitelja za Crnu Goru i izvjestitelja za preporuke za Zapadni Balkan, uz zadovoljstvo što je izvjestitelj za Crnu Goru dobar poznavatelj svog susjeda i regije. 

"Uz ponovljenu podršku Crnoj Gori na njenom europskom putu, naglasio sam kako će, zbog izmijenjenih okolnosti koje opterećuju EU, politika proširenja postajati sve složenija, a pristupni pregovori sve zahtjevniji. Danas sam razgovarao i s predstavnicima crnogorskih medija, nevladinih organizacija i poslovnih udruženja. Oni su me u razgovoru informirali o otvorenim problemima koji polariziraju crnogorsko društvo i opterećuju njihovo djelovanje. Dojmove prikupljene u Podgorici i Tivtu koristit ću u radu na dokumentima o stanju u Crnoj Gori tijekom ove godine", poručio je zastupnik Picula. 

Pročitajte više detalja na linkovima.

Đukanović s Piculom: Europska Unija ostaje osnovni prioritet državne politike

Vrijeme je da se ovaj region vrati svojoj europskoj kući

Đukanović - Picula: "Crna Gora može i mora nastaviti putem kojim je krenula"

Izvor: CDM
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.