HR EN
3. listopada 2022. Iz Medija

Birači BiH poslali poruku ogrezlima u korupciji

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula gostovao je jutros u emisiji HRT-a “U mreži Prvog” te komentirao dosadašnje rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini

Picula je objasnio kako pravi problem u BiH nisu samo pojedinci, već je to prije svega sustav.

“Rekao bih da je prvi rezultat ovih izbora promjena nekih odredbi Izbornog zakona koje je nametnuo visoki međunarodni predstavnik Schmidt. On je očito čekao da prođe izborna kampanja. Učinio je potez koji ima taktičko opravdanje, rekao je i dodao kako mu je važno da dolazi do aktivnije uloge međunarodne zajednice u BiH, nakon preduge apstinencije.”

Kazao je i kako je BiH biračko tijelo poslalo poruku nekim pojedincima koji su ogrezli u korupciju.

“Odnosi u BiH su ključni za opstanak federacije i intervencija međunarodne zajednice je bila isprovocirana stoga što su se odnosi izvan BiH znatno radikalizirali u proteklih nekoliko mjeseci”, naglasio je Picula te dodao da i u susjednim državama, u Srbiji i u Crnoj Gori traju politička previranja i na taj način dolazi do prelijevanja krize u BiH što na kraju otežava opću sigurnosnu i političku situaciju.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.