HR EN
25. rujna 2017. Projekti Ureda

Škole ambasadori Europskog parlamenta

Zastupnik Tonino Picula posjetio je danas II. i VII. gimnaziju u Zagrebu i uručio plakete učenicima - mladim ambasadorima Europskog parlamenta te ravnateljima i mentorima koji su uključeni u program „Škole ambasadori Europskog parlamenta (EPAS)“.

"O budućnosti EU, danas sam razgovarao s budućnošću EU! Počašćen sam što sam imao priliku u II. i VII. gimnaziji u Zagrebu uručiti plakete učenicima - mladim ambasadorima Europskog parlamenta, njihovim mentorima i ravnateljima, a za provedbu projekta Škole ambasadori Europskog parlamenta. Projekt je vrijedan jer potiče mlade na aktivno građanstvo te podsjeća na vrijednosti EU-a: povezanost, raznovrsnost i uključivost", rekao je zastupnik Picula tijekom dodjele plaketa.

Program „Škole ambasadori Europskog parlamenta“ provodi se u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu, a namijenjen je podizanju razine osviještenosti mladih o Europi kroz aktivno učenje o njezinim vrijednostima. Program se provodi u svim zemljama članicama Europske unije, a iz Hrvatske sudjeluje 15 srednjih škola.

„Biti zastupnik u Europskom parlamentu za mene znači biti glas građana koji artikulira njihove interese, kao i probleme, pred europskim institucijama. Cilj je ovog programa povećati svijest mladih o važnosti Europskog parlamenta kao ustanove kojoj je njihov glas važan i čiji rad direktno utječe na njihov život. Program im pomaže i da razumiju prava koja im kao građanima Europe pripadaju te ukazuje na primjere kako mogu aktivno sudjelovati u kreiranju politika Europske unije“, poručio je zastupnik Picula.

Cilj je EPAS-a stvoriti dugoročnu vezu između srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta kako bi na taj način nastavnici i učenici postali ambasadori Europskog parlamenta u svom okruženju.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.