HR EN
9. rujna 2017. Projekti Ureda

Newsletter - pregled aktivnosti (svibanj-kolovoz)

Zastupnik Tonino Picula nastavlja sa svojim redovitim aktivnostima, a u ovom newsletteru možete vidjeti one najvažnije u razdoblju od svibnja do kolovoza 2017. godine.

Zbog kriznih procesa u Europskoj uniji i oko nje, sigurnost je trenutno jedan od glavnih razloga za zabrinutost europskih građana. Upravo je iz tog razloga zastupnik Picula organizirao međunarodnu konferenciju o sigurnosti u Dubrovniku, u lipnju ove godine, kako bi doneseni zaključci mogli poslužiti neke buduće strategije i mehanizme sigurnosti.

Dobrobit hrvatskih otoka i rješavanje problema s kojima se otočani suočavaju, ostaju i dalje u fokusu njegovog djelovanja. Nastavno na Rezoluciju Europskog parlamenta o posebnoj situaciji otoka, Picula je pokrenuo međunarodni projekt "Water saving challenge" s ciljem racionalnije potrošnje vode i uštede novca na otocima. Uz irske, francuske i grčke otoke, u projekt su uključena i dva hrvatska otoka: Vis i Lastovo. Tim povodom će se u gradu Komiži na otoku Visu, održati središnja projektna konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja na terenu, od 22. do 24. rujna ove godine.

Cijeli newsletter pogledajte na linku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.