HR EN
29. svibnja 2017. Projekti Ureda

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo

"Hrvatska treba otklanjati predrasude drugih o nama, ali i mi moramo odbacivati naše predrasude o drugima", poručio je zastupnik Picula tijekom konferencije o brandiranju Hrvatske koju je organizirao Večernji list u Zagrebu.

Na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo" u prvom je planu bilo brendiranje Hrvatske odnosno pozicioniranje Hrvatske u svijetu i to kroz prizmu definiranja nove vanjske politike Hrvatske, prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda na svjetskom tržištu, hrvatske kulture i kulturne baštine te tko smo mi i kako se možemo predstaviti svijetu.

"Za razliku od ranijih vremena, Hrvatska danas ima image europske zemlje, ali to nije dovoljno u razdoblju kada se mijenja sama Europska unija. Trebamo dati odgovor na pitanja o dodatnoj vrijednosti našeg članstva. Zbog svoje višestruke regionalne pripadnosti, Hrvatska treba voditi integrativniju vanjsku politiku. Primjerice, jedina smo zemlja koja neposredno povezuje Podunavlje i Sredozemlje, ali i jedina članica koja graniči sa čak tri države u postupku pristupanja EU. Hrvatska se treba obračunati s predrasudama drugih o nama, ali i s našim predrasudama o drugima", poručio je zastupnik Tonino Picula koji je bio sudionik panel diskusije "Hrvatska i svijet - definiranje nove hrvatske vanjske politike", zajedno s gospodinom Ivom Josipovićem, Matom Granićem, Ivanom Šimonovićem i gospođom Marijom Pejčinović Burić.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.