HR EN
7. lipnja 2017. Odbori / Međuskupina

Konferencija 2 godine nakon stupanja SSP-a na snagu

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula pozvao je u srijedu u Sarajevu parlamentarce u Bosni i Hercegovini da ozbiljno shvate obveze u odnosu prema procesu europskih integracija i prestanu pokušavati Europskoj uniji nametnuti svoja pravila ponašanja kakva ne vrijede nigdje u demokratskim zemljama.

Govoreći u svojstvu predsjedatelja izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, Picula je na konferenciji posvećenoj drugoj godišnjici stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i EU istaknuo kako mu političko iskustvo govori da pred izazovima ne treba ustuknuti te kako je članstvo u EU "najbolja moguća polica osiguranja za budućnost bilo koje političke zajednice u Europi te će to tako i ostati".

Sa žaljenjem je konstatirao kako i nakon stupanja na snagu SSP-a zbog "osobnih interesa" zajednički parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje kojega čine europski i bosanskohercegovački parlamentarci nije profunkcionirao već godinu i pol jer nema dogovora o načinu donošenja odluka unutar tog tijela.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Izvor: HINA/Index
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.