HR EN
25. siječnja 2018. Video & audio

Srbija i Kosovo nakon ubojstva Ivanovića

U emisiji Dossier Europa tema su bili odnosi između Srbije i Kosova - kada će biti nastavljeni tehnički pregovori između Prištine i Beograda, priznavanje Kosova kao jedan od uvjeta za ulazak Srbije u EU i uloga EU u cijelom procesu - u raspravi je sudjelovao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.

"Prekid tehničkih pregovora između Kosova i Srbije zbog ubojstva Olivera Ivanovića još jednom pokazuje koliko taj proces, započet prije punih sedam godina, još uvijek izaziva žestok otpor onih kojima odgovara postojeće stanje bezvlađa i nesigurnosti na sjeveru Kosova. Jedno je sigurno; dok ne pomognu u rješavanju zajedničkih problema, put prema članstvu u EU bit će ograničen i Srbiji i Kosovu. Bruxelles mora ostati glavni medijator dijaloga Beograda i Prištine, ali podršku procesu mogu dati i utjecajni faktori izvan EU, pogotovo SAD", rekao je zastupnik Picula gostujući u emisiji Dossier Europa na Hrvatskom radiju.

Cijelu emisiju poslušajte na linku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.