HR EN
29. lipnja 2017. Video & audio

Picula o arbitraži za Dnevnik Nove tv

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu, za Dnevnik Nove TV je komentirao presudu Arbitražnog suda, kao i razloge zbog kojih je baš Njemačka uputila poruku koja ne ide na ruku službenom Zagrebu.

Uskoro će se u Strasbourgu na plenarnoj sjednici sastati kolegij povjerenika i čut ćemo od strane Europske komisije na koji način ona doživljava ovaj sporazum, odnosno presudu arbitraže koju Hrvatska odbacuje, a Slovenija prihvaća - najavio je Picula u Dnevniku Nove tv.

"Interesantno je da Komisija nije odmah reagirala. Danas je sudac obrazložio presudu, međutim još nema službenih reagiranja iako su to sebi dozvolili razni pojedinci, čak i Vlade, utjecajni političari u Europi, ali sama Europska komisija se još nije oglasila. To je i neki znak da se ipak čeka da prođe neko vrijeme kako bi se zauzeo neki trezveniji odnos jer mislim da Europskoj uniji u ovom trenutku u kojem se ona nalazi, ne odgovara da se na bilo koji način dižu tenzije upravo u ovom dijelu Europe. Na kraju krajeva, svi znamo da za međudržavne sporazume EU, odnosno Europska komisija nije u nadležnosti. Vjerujem da će ona i dalje nastojati pronaći neku vrstu medijacije između Ljubljane i Zagreba da ne dođe do eskalacije", rekao je zastupnik Tonino Picula.

Live javljanje zastupnika Picule iz Bruxellesa pogledajte na linku.

Izvor: Dnevnik.hr
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.