HR EN
24. rujna 2017. Video & audio

Konferencija o štednji vode na otocima

"Water Saving Challenge" projekt je o očuvanju vode na otocima kojeg je pokrenuo zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula. Projekt obuhvaća osam otoka iz EU, među kojima su Vis i Lastovo.

Vis i Lastovo mogu biti primjeri dobre prakse i uzor drugim otocima koji se suočavaju s redukcijama vode, jedan je od zaključaka s projektne konferencije održane u hotelu Biševo, u Komiži. Cilj projekta je izrada modela upravljanja vodom služeći se iskustvima osam europskih otoka. 

"Upravo kako se oni odnose prema problemu korištenja tekuće vode i da se na kraju njihova iskustva, odnosno 8 različitih studija koje su izrađene, kako da se obrade u jednu vrstu preporuka za primjenu onih sredina koje ovog trenutka osjećaju nestašicu pitke vode kao ozbiljan limitator u razvoju", poručio je organizator konferencije Picula. 

Potrošnja vode na otocima može se smanjiti inovativnim tehnološkim rješenjima kao i promjenama neracionalnih navika stanovništva. 

Pogledajte video prilog. 

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.