HR EN
23. lipnja 2017. Video & audio

Europska obrambena unija - video konferencije

Sigurnosna situacija u Europi posljednjih se godina pogrošala i suočeni smo sa sve većim brojem prijetnji i izazova. Stoga je zastupnik Tonino Picula okupio domaće i strane stručnjake iz područja sigurnosti te političke predstavnike EU-a, NATO-a te ministre obrane BiH, Crne Gore i Hrvatske na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku.

"Potrebno je "više Europe", ali ne bilo kakve Europe, kako bismo našim građanima osigurali učinkovitu zaštitu kakvu traže i zaslužuju.       U trenutku kada se EU korjenito redefinira, države članice zajedno s europskim institucijama moraju osigurati učinkovita rješenja za poboljšanje zajedničke sigurnosti i obrane, kao i za implementaciju već donesenih ključnih odluka", poručio je Picula, šef Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom, organizator međunarodne konferencije "Europska obrambena unija - između potrebe i mogućnosti" u Dubrovniku.

 

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.