HR EN
19. siječnja 2017. Video & audio

Dossier Europa

Zastupnici Europskog parlamenta Tonino Picula, Ivana Maletić i Željana Zovko gostovali su u emisiji "Dossier Europa" na Prvom programu Hrvatskog radija. Razgovarali su o izboru predsjednika Europskog parlamenta, glavnim izazovima za EU u 2017. te odnosima sa susjedima.

"Kao zastupnik sam dokazao da dobrosusjedski odnosi otvaraju mogućnost gospodarskoj suradnji i takvu praksu treba nastaviti. No, na žalost, Hrvatska još uvijek nije uspjela do kraja relaksirati odnose sa susjedima, među kojima je i Slovenija. Svojim postupcima, slovenske su vlasti sebe dovele u jednu situaciju taoca pa ovih dana imamo priliku reagirati na istupe slovenskih političara, koji njima pokušavaju dobiti ono što se ne može dobiti za pregovaračkim stolom. Nadam se da to neće narušiti odnose tamo gdje ih je najvažnije zadržati dobrima, a to je uz granicu - gdje i Hrvati i Slovenci dobro žive i dobro surađuju", poručio je zastupnik Picula.

Cijelu emisiju pogledajte na linku.

Dossier Europa - emisija

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.