HR EN
6. studenog 2017. Intervjui

Otoci bi se trebali razvijati u smjeru kvalitetnijeg života mještana, a tek nakon toga privlačiti turiste

Aktivni rad Međuskupine polučio je brojne ideje i projekte, ali i obećavajuće smjernice zbog čega bi život na otocima mogao biti bolji. Zastupnik u Europskom parlamentu Picula u razgovoru za Dubrovački dnevnik govori kako je posebno ponosan na činjenice da su otoci konačno priznati kao jedinstvena područja suočena s izazovima i da će kohezijska politika ubuduće biti prilagođenija potrebama tih zajednica. Naglašava kako danas osjeća optimizam kada razmišlja o budućnosti hrvatskih otoka...

Otoci su prije svega dom otočana, a tek potom atraktivne turističke destinacije. Interes za otoke predstavlja interes za 125 tisuća građana, koliko ih je stalno naseljeno na našim otocima. To je za mene najvažniji dio u borbi za otoke i razlog zašto sam u startu posebnu pozornost u svom djelovanju odlučio usmjeriti na položaj naših otočana, rekao je zastupnik Picula u intervjuu za Dubrovački dnevnik.

Cijeli intervju možete čitati na linku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.