HR EN
9. svibnja 2019. Intervjui

Nema suradnje s ovakvim HDZ-om

Zastupnik Tonino Picula dao je kraći intervju u kojem se osvrnuo na kampanju, stanje u Hrvatskoj i budućnost Europske unije.

Jesu li tri mandata na EU izborima i manje od 20 posto glasova uspjeh za SDP? 

Očekujemo ponovno osvojiti barem jednak broj glasova kao i na prethodnim europskim izborima prije pet godina i da bi takav izborni rezultat mogao stabilizirati stranku. Sjetimo se konteksta tadašnjih izbora. SDP je bio na vlasti, a percepcija stranke u javnosti bila je bolja nego danas. Kao koalicija smo tada osvojili četiri mandata. Isti broj glasova, bez onih koje su dobile druge članice koalicije, preračunato znači tri mandata za SDP. Vjerujem da je takav rezultat moguć jer stranka ima fokus na program – vrijednosti i politike koje zastupamo. Naš se program sastoji od 19 točaka i vjerujem da ćemo, naglašavajući one prave, uspjeti pridobiti građane koji vjeruju u EU i vjeruju u SDP.

No, koliko vam sadašnje stanje u SDP-u ulijeva optimizam? 

Putujući Hrvatskom, vidim kako je na nekim mjestima stranka u lošem stanju, ali vidim i kako je u nekim drugim sredinama SDP uspješan i kako je motivacija članstva i simpatizera za izlazak na izbore visoka. Dakle, unatoč posrtanjima vodstva, krizu povjerenja članstva i simpatizera uspjeli smo dijelom izbjeći, iz čega treba izvući zaključke.

Cijeli razgovor pročitajte na linku.

Izvor: Danica
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.