HR EN
7. prosinca 2018. Intervjui

EU je projekt mira, treba ga jačati

U razgovoru za Hinu, Tonino Picula je analizirao neke od sadašnjih slabosti Europske unije i naglasio kako na zajedničkom projektu treba raditi jer garantira

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula govorio je za Hinu o izazovima s kojima se suočava Europska unija u osvit novih izbora za EP, ocjenivši kako je važno da se promoviraju vrijednosti koje jamče razvoj i suradnju na europskom kontinentu.

Ako se ne pronađe "jedna vrsta novog dogovora" o načinu funkcioniranja EU-a, raste opasnost od jačanja euroskepticizma, upozorava Picula. "Kako nove generacije rastu u posve novom ambijentu počet će bagatelizirati mir. Počet će se više gledati nesavršenosti nego mogućnosti za razvoj", rekao je. Naglašava kako su apsurdne kritike na račun golema birokratskog aparata Europske unije i velikih izdvajanja za njezino funkcioniranje.

Istaknuo je kako je dnevni trošak funkcioniranje Europske unije šalica kave po glavi stanovnika i da samo grad Stockholm ima više birokracije od cijelog EU-a.

 

Više pročitajte na tportalu ili Novom listu

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.