HR EN
23. listopada 2017. Internet & tisak

Zlostavljanje u bilo kojem obliku mora biti sankcionirano

Desetak asistentica u Europskom parlamentu u Strasbourgu optužilo je zastupnike tog zakonodavnog tijela Europske unije za seksualno zlostavljanje. Zastupnik Tonino Picula smatra da odgovorni trebaju odgovarati ako se utvrdi da su optužbe istinite.

"Oštro osuđujem svaki slučaj zlostavljanja bilo da se dogodio u Europskom parlamentu, bilo kojoj drugoj europskoj ili nekoj drugoj instituciji! Ako je itko zloupotrijebio svoju poziciju nauštrb tuđeg dostojanstva, onda za to mora odgovarati i snositi ozbiljne sankcije. Zlostavljanje na poslu, ili bilo gdje drugdje, ne smije i ne može biti prihvatljivo ni u jednom obliku. Osobe koje su doživjele bilo kakav oblik zlostavljanja na radnom mjestu i drugdje, treba ohrabriti da zlostavljanje prijave policiji.

Na nama ostalima je da im pružimo podršku, a zlostavljače odstranimo s odgovornih funkcija u Europskom parlamentu u kojem većina svoju dužnost obavlja časno i odgovorno te uz neprocjenjivu pomoć članica i članova svojih timova."

Cijeli članak čitajte na linku.

Izvor: Jutarnji list
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.