HR EN
26. srpnja 2017. Internet & tisak

Život na otocima može se poboljšati

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula i ministrica za regionalni razvoj i fondove Europske unije Gabrijela Žalac sastali su se danas u Ministarstvu na radnom sastanku povodom pripreme nacrta novog Zakona o otocima, te razgovarali o mogućnostima suradnje Ministarstva i Ureda zastupnika na unapređenju kvalitete života otočana.

Kao jedan od osnivača Međuskupine Europskog parlamenta za mora, rijeke, otoke i priobalna područja u kojoj je potpredsjednik zadužen za otoke, zastupnik Picula prati pripremu nacrta novog Zakona o otocima kao i osnivanje posebne Uprave za otoke, koja od prije dva mjeseca djeluje u sklopu Ministarstva. Zastupnik je informirao ministricu o posljednjim europskim zakonodavnim i policy inicijativama vezanima za otoke te pozdravio napore Ministarstva za što učinkovitijim upravljanjem razvojem naših otoka.

Ministrica i zastupnik složili su se da Hrvatska ima niz mogućnosti korištenja europskih iskustava i fondova namijenjenih otocima, ali i da hrvatska iskustva u upravljanju otočnim razvojem mogu biti itekako korisna kreatorima europske otočne politike. Oboje su istaknuli da su upravo otoci i jadranska Hrvatska jedna od tema koju Republika Hrvatska može staviti na agendu svog Predsjedanja Unijom 2020. godine te se afirmirati kao jedna od predvodnica otočnog razvoja u Uniji.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Sastanak Picula Žalac

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.