HR EN
9. svibnja 2017. Internet & tisak

Završen prvi Kongres u organizaciji ELSA-e

Prvi dan zaključen je dvjema zanimljivim panel raspravama. Tema prve rasprave bila je „Mjere Europske unije protiv terorizma i europska sigurnost“. Sudionici rasprave bili su hrvatski europarlamentarci Tonino Picula, Željana Zovko, Jozo Radoš te potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Dubravka Šuica.

U organizaciji Europske udruge studenata prava (ELSA Split) 5. i 6. svibnja u splitskom hotelu „Park“ održan je kongres pod nazivom „Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize“. Poznato je da su migracijska kriza i terorizam povezani pojmovi koji su podijelili stavove država unutar Europe i Europske unije. Stoga ne čudi što se Kongresu na kojem je razmotrena ova aktualna problematika odazvao velik broj sudionika, kako iz naše zemlje, tako i iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Sudionici su izrazili stav da su početni oblik i narav terorizma promijenili, baš kao što se promijenila i narav Europske unije. Europarlamentarac Tonino Picula smatra da je Europska unija terorizam shvatila poprilično neozbiljno i nespremno.

"Za očekivati je da će se ljudi pokrenuti na napade u svome okruženju, ali Europa nije imala dovoljne kapacitete da na prave načine odgovori“, zaključio je Picula.

Pročitajte više na linku.

ELSA - Konferencija, Split

Izvor: Vecernji.hr
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.